VM 2007: Referat

af | jun 11, 2007

Michael Toft Nielsen blev nummer 100 og Bjarne Axelsen nummer 66.

Bjarne Axelsen manglede en enkelt sejr i at kvalificere til sig finalegruppen for de øverste spillere og kom derfor i A-gruppen hvor der skulle dystes om placeringerne 61 til 84.

Michael Toft Nielsen kvalificerede sig på førstedagen til B-gruppen om placeringerne 85 til 108.

På andendagen i divisionerne var begge danskere efter en hård dag – uden en tilfredsstillende mængde søvn om natten grundet store forsinkelser også på førstedagen – tilfredse med deres præstationer.

Bjarne Axelsen sluttede som nummer 6 i division A og dermed 66 bl.a. med sejr på 2-0 over Anssi Järvinen fra Finland samt sejre over Karol Hudec og Tomas Hudec fra Slovakiet på 4-3 og 8-4 m.m.


Michael Toft Nielsen sluttede som nummer 16 i division B og dermed sammenlagt som nummer 100 i VM 2007.

Turneringen var en helt igennem anderledes oplevelse end Riga 2005.

Præmieceremonien som afsluttede mesterskaberne var i særklasse med fest og farver og “We Are The Champions” rungende gennem kæmpearenaen Krylatskoe og en fortjent hyldest til finske Roni Nuttonen som verdensmester.

Desværre var mesterskaberne præget af store forsinkelser hvilket kostede en del energi.

Desuden blev Bjarne Axelsen ramt af voldsomme maveproblemer på andendagen af turneringen hvilket gjorde af denne halvdel af turneringen måtte gennemføres uden indtagelse af mad.


Af de mere kuriøse indslag blev de to danskere rullet af det falske politi i Moskvas gader under foregivende af at de skulle tjekke pas og migrationskort m.m.

Lykkeligvis var de væsentligste udgifter allerede betalt – eller så kunne det være blevet et langt ophold i Rusland.

En ros til arrangørerne for en skøn arena med dejligt lys og en virkelig behagelig gulvbelægning samt gæstfriheden i form af busser til og fra spillestedet til hotellet – selv i de sene nattetimer og tidligere morgentimer.


Overordnet set var VM 2007 en kæmpe oplevelse.