Viva DANMARK i Las Vegas!!!

af | jan 28, 2009

Ren dansk finale i Las Vegas World Tour i bordhockey!!Mandagens bordhockeyturnering blev en triumf for de danske spillere Bjarne Axelsen og Anette Engel.Finalen var rent dansk da Bjarne Axelsen i semifinalen havde sendt Kevin Rafferty ud af turneringen i 4-0 i kampe.
Anette Engel slog sensationelt Reggie Stefaniszyn fra Edmonton i Canada i kvartfinalen og senere Denis Maillé fra Canada i semifinalen.Turneringens resultat må siges at være en af de største bedrifter i Fremad Eagles 5-årige historie, og sætter dermed endnu en gang en fed understregning under klubbens motto:
Across all borders we are flying – more than ever!


De to danskere hoppede rundt af bare glæde og begejstring da de to finalepladser var sikrede.

Finalen blev domineret af Bjarne Axelsen primært p.g.a. et enormt kendskab til Anette Engels spil gennem 1000-vis af kampe i klubben og privaten.
Anette viste dog prøver på sin farlighed og fantastiske dagsform i den tredje finalekamp hvor Bjarne Axelsen måtte kæmpe hårdt for sejren på 3-2.Peter Ørum måtte desværre trække sig inden turneringens start pga. sygdom, hvilket betyder at de danske spillere i samlet flok nu først får chancen for at skåle i champagne på et senere tidspunkt!. Der skal i denne kontekst nævnes at Peter Ørum bestemt ikke manglede motivation efter at have haft chancen for at møde den såkaldte “legende” Lou Marinoff og nogle af de andre spillere i Coleco-turneringen om søndagen hvor det blev bevist at selv legender ikke nødvendigvis har en interesse i at tiltrække nye spillere, siger Peter Ørum til bordhockey.dk

 

Turneringen var særdeles velorganiseret af de amerikanske og canadiske bordhockeyforbund som bl.a. leverede bordhockeyspil i absolut topkvalitet hvilket gjorde betingelserne for mange forskellige tekniske detaljer optimale.
 
Guldet til Bjarne Axelsen er hans første på World Tour men dog den 4. World Tour-medalje i alt eftersom det tidligere er blevet til sølv i Schweiz og bronze i Estland og Ungarn.

Sølvmedaljen til Anette Engel er den første medalje på World Tour til en anden dansker end Bjarne Axelsen og den første medalje nogensinde til en kvinde på ITHF World Tour.

Nedenfor ses resultater fra play off med danskere impliceret:


Kvartfinaler:

Bjarne Axelsen – Kent Richter (Canada)
3-1, 2-1, 4-3f og 3-2f

Anette Engel – Reggie Stefaniszyn (Canada)
1-3, 2-1, 3-5, 7-2, 4-1 og 6-2


Semifinaler:
Bjarne Axelsen – Kevin Rafferty (USA)
4-0, 6-2, 4-3f og 6-3

Anette Engel – Denis Maillé (Canada)
4-0, 1-4, 2-1f, 6-1 og 7-0


FINALEN:
Bjarne Axelsen – Anette Engel
8-1, 5-2, 3-2 og 6-2


GULD: Bjarne Axelsen (Danmark)
SØLV: Anette Engel (Danmark)
Bronze: Denis Maillé (Canada)