Ungdommen dominerede 6. afdeling af NM

af | mar 29, 2004


Det blev en stor weekend for de unge talenter i bordhockeyklubben Fremad Eagles der i weekenden afviklede 6. afdeling af det nordjyske mesterskab hvilket samtidig var 5. afdeling af grand prix-turneringen.

Den 12-årige Lasse Sørensen nåede med en meget offensiv spillestil frem til sin første finale nogensinde, hvor han mødte Bjarne Axelsen der vandt samlet 3-1 primært i kraft af sin rutine fra tidligere finaler.

Mathias Langbak nåede semifinalen hvor han tabte til Bjarne Axelsen og i kampen om tredjepladsen måtte Mathias også strække våben mod den rutinerede frederikshavner Kenneth Nielsen, der vandt 2-1. Kenneth havde i sin semifinale tabt til Lasse Sørensen men slog i kvartfinalen Peter Ørum med 3-2 efter sudden victory. Peter Ørum havde ellers vundet sin indledende pulje med 4 sejre i 4 kampe.

Med sejren er Bjarne Axelsen i spidsen i kampen om det nordjyske mesterskab. Efter 6 ud af 11 afdelinger fører han med 145 points mens Peter Ørum som nr. 2 har 106 points. Mathias Langbak, Jess Philipsen, Lasse Sørensen og Kenneth Nielsen er på de efterfølgende pladser.

Den kommende weekend bliver der to turneringer i Brønderslev. Lørdag gælder det 7. afdeling af NM i kælderen under Niels Bohrs Plads 2 og søndag bliver der linet op til første afdeling af DM i bordhockey i Boligforeningen PM´s selskabslokaler på Niels Bohrs Plads.

Spillere fra Atletico Göteborg har luftet idéen om at møde op, hvilket nok vil betyde en alvorlig bordhockeylektion til nogle af de danske spillere eftersom Atletico Göteborg er nr. 17 på verdensranglisten mens Fremad Eagles er nummer 143.

David Nordström som er svenskernes bedste spiller er verdens nummer 37 mens Bjarne Axelsen er førende hos danskerne som nr. 1024.

Desuden er Danmark inviteret til ungdomsfestival 2004 ved den ungarske sø Balaton hvor bordhockey er en af de mange aktiviteter.

Sidste tilmelding til weekendens to turneringer er torsdag og det kan som sædvanlig ske via hjemmesiderne for Dansk Bordhockey Union og Fremad Eagles Brønderslev eller ved telefonisk henvendelse til Bjarne Axelsen.