To ørne til Riga Open 2007

af | dec 4, 2007

Bjarne Axelsen og Anette Engel fra Fremad Eagles Bordhockey Brønderslev deltager lørdag i ITHF World Tour-turneringen Riga Open 2007.

Det er andet år i træk at Bjarne og Anette deltager, mens det er tredje år i træk at Fremad Eagles deltager.
I 2005 var det Peter Ørum der tog turen til den store turnering.

Netop begrebet stor er meget dækkende i og med der forventes omkring 130 deltagere i turneringen.

Favoritter er der mange af – bl.a. de mange dygtige lettiske spillere.
Edgars Caics og Atis Silis er nok to af de største.
En del russere besøger dog også turneringen og kan også komme til at spille en rolle.
Specielt VM-sølvvinderen Alexei Zakharov og hans bror Ivan Zakharov, som iøvrigt vandt sølv for nylig ved Helsinki Open 2007 i Finland, samt Yanis Galuzo er bestemt mulige vindere af turneringen i Letland.

Bordhockey er i en rivende udvikling i Letland med mange turneringer med mange deltagere på gymnasier og folkeskoler rundt omkring i landet.
Desuden er bordhockey en officiel sportsgren i Letland, hvilket gør at Latvias Galda Hokeja Federacija (LGHF) får støtte fra staten….

Det officielle præg forplanter sig så glimrende i turneringen der sædvanligvis er meget fornemt arrangeret med et veltilrettelagt tidsskema som nødigt afviger ret meget.

De danske deltagere forventes ikke at have de store samlede muligheder i turneringen men nævnes skal det dog at både Bjarne Axelsen og Anette Engel kom hjem med pokaler fra Riga i 2006, hvor Bjarne Axelsen vandt 2. division mens en skuffet Anette Engel trods alt kvindede sig op til at snuppe sejren sammenlagt i 5. division.

Hvordan det går denne gang er ikke godt at vide?

Turneringen afvikles iøvrigt samme sted som VM 2005, nemlig på RTU (Riga Tekniske Universitet) i den centrale del af byen.