Sommer Cup: Statistik 2005 – 2009

af | apr 30, 2009

Nedenfor ses statistik fra Sommer Cup som første gang blev afviklet hin sommerdag i Frederikshavn i 2005.

Efter en spændende onsdag aften kunne Bjarne Axelsen trække sig tilbage med sit første trofæ i turneringen Sommer Cup efter finale mod Mathias Langbak, der i en afvekslende og nervepirrende semifinale havde besejret Jan Berggren Jensen med 3-2 i kampe.

Året efter hentede Jan Berggren Jensen sin sølvmedalje i et andet lokale i samme hus i Frederikshavn efter finale mod Bjarne Axelsen.
Jan var dog ikke helt tilfreds med sølvet og smed et foto af en russisk bordhockeyspiller medbragt af Kenneth Nielsen ud af vinduet fra 1. sal.
Turneringen i 2006 bød iøvrigt på det første af en række comebacks til Lasse Penning og Alexander Dunnigan.
Førstnævnte vandt 3-2 i kampe over Anette Engel efter føring til Anette Engel på 2-0 i kampe og med ét mål i den tredje kamp fem sekunder før tid i kvartfinalerne.

Ugen forinden havde Anette Engel sensationelt besejret Mathias Langbak i semifinalen i Drejeskiven Cup 2006 – arrangeret af Peter Nielsen – med 3-2 i kampe på en kikset skyffel der blev til en Maltzev i 5. kamps forlængede spilletid.

I 2007 var turneringen flyttet til Trekanten i Aalborg hvor Michael Toft Nielsen absolut havde momentum og forhindrede Jan Berggren Jensen i at nå sin anden finale i træk.
Efterfølgende tabte Jan Berggren Jensen desuden kampen om bronzemedaljen til Anette Engel der var hævngerrig efter nederlag til den senere – og nu tredobbelte – vinder Bjarne Axelsen i semifinalerne.

I 2008 nåede turneringen endelig Brønderslev.
Niveauet var højere end nogensinde da Anette Engel i finalen pressede Bjarne Axelsen ud i 6. kamp inden han kunne sikre sig sin 4. triumf i Sommer Cup.
Anders Dodensig sikrede sig for 2. år i træk ungdomstitlen og desuden bronzemedaljen i eliteklassen.

I 2009 skete sensationen.
Ungdomsspilleren Berthram Jellesen, der aldrig tidligere havde vundet en medalje i en DBHU Grand Prix-turnering, besejrede i kvartfinalen Nico Lyksholm og sikrede dermed Anette Engel sin DM-sølvmedalje og slog senere i semifinalen Nicolai Dahl Jeppesen og sikrede dermed Nico Lyksholm DM-bronzemedaljen 2009.
Anette Engel vandt bronze ved at besejre Nicolai Dahl Jeppesen i bronzekampen.
Bjarne Axelsen vandt sin 5. titel i Sommer Cup.