Påske Cup 2007: Referat

af | apr 9, 2007

Sportmaster Påske Cup 2007 blev en af de vel nok mest velarrangerede turneringer der nogensinde er afholdt i Nordjylland.
Et særdeles spændende deltagerfelt med næsten alle de bedste spillere fra Nordjylland suppleret med nye spillere og sågår en deltager fra Copenhagen Ice Breakers for første gang nogensinde og endelig Rolf Locher fra Schweiz.

Turneringen var en del af Sportmaster Tour 2006/2007 som er et samarbejde mellem flere af de små bordhockeynationer (Slovenien, Kroatien, Schweiz, Tyskland og Danmark)

Turneringen blev afviklet med en indledende Round Robin og derefter play off for de 16 bedste.

Allerede i ottendedelsfinalerne var der flere interessante opgør.
Størst spænding var der unægtelig i opgørerne mellem nummer 8 og 9 Kenneth Nielsen og Anders Dodensig samt mellem nummer 7 og 10 Nicolai Dahl Jeppesen og Vagn Kristoffersen.

I begge tilfælde blev det førstnævnte der efter spændende kampe trak sig sejrrigt videre til kvartfinalerne.

Også her var der spænding for alle pengene.

En klassiker i dansk bordhockey mellem Lasse Penning og Peter Ørum sluttede med en sejr til Peter Ørum efter 6 hårde kampe heraf flere i forlænget spilletid.

Rolf Locher besejrede Mathias Langbak – også efter 6 særdeles hårde kampe – hvor kampen på et tidspunkt så ud til at tippe til Mathias fordel men hvor Rolf Locher på et dommedagshug i den 5. kamps forlængede spilletid sikrede sig en føring på 3-2 i kampe hvorefter han også – efter længere tids hård kamp – vandt den 6. kamp.

Bjarne Axelsen sikrede sig i 4 kampe deltagelse i semifinalerne ved at besejre Kenneth Nielsen, og det samme gjaldt for Anette Engel der slog Nicolai Dahl Jeppesen og dermed fik revanche for et af sine 2 nederlag i indledende runde hvor Nicolai Dahl Jeppesen besejrede hende med 5-1.

I semifinalerne var det endnu en fortærsket dansk klassiker mellem Bjarne Axelsen og Peter Ørum hvor førstnævnte vandt mens Anette Engel måtte strække våben efter fire kampe mod Rolf Locher.

Dermed var alt linet op til et opgør mellem Danmark og Schweiz i finalen.
Her var Bjarne Axelsen stærkest idet han vandt med 4-0, 4-0, 5-0 og 4-1.

I ungdomsfinalen viste Mathias Langbak sit glimrende repertoire og med flot teknisk spil kombineret med en formidabel ro sikrede sig sejren over en mere og mere frustreret Berthram Jellesen.
Sejrscifrene til Mathias og alle andre resultater fra play off kan ses andetsteds på disse sider under “Påske Cup 2007: Play Off-resultater”


Nedenfor foto af de seks vindere:
Bagest fra venstre Mathias Langbak, Anders Dodensig og Berthram Jellesen.
Forrest Rolf Locher, Bjarne Axelsen og Anette Engel.