Oslo Open 2006

af | feb 25, 2006

Bjarne Axelsen blev bedste dansker som nummer 37 ved det netop afsluttede Oslo Open 2006 i bordhockey, hvilket jo er Norges fornemste internationale bordhockeyturnering.

I indledende runde var fire af de fem danske deltagere ved dette års Oslo Open havnet i samme indledende pulje. Det betød at Anette Engel, Michael Toft Nielsen, Peter Ørum og Bjarne Axelsen skulle mødes i pulje 4 – den såkaldte Yellow Submarine, og der skulle i bedste ubådsstil dykkes langt ned for at finde de nemme modstandere i den pulje. De to formodet svageste spillere meldte nemlig begge afbud til puljen i sidste øjeblik.

Bjarne Axelsen og Peter Ørum mødtes i første kamp og spillede 1-1 i en utrolig taktisk forestilling. Denne kamp skulle vise sig at blive et godt forvarsel på de to spilleres tætte styrkeforhold denne dag, for da samtlige kampe i indledende runde var spillet var det kun 1 points der skilte de to spillere.
Bjarne Axelsen blev nummer 10 med 15 points mens Peter Ørum blev nummer 11 med 14 points.
Dermed gik disse to spillere til B-gruppen.
Michael Toft Nielsen blev nummer 17 og Anette Engel nummer 18, og dermed røg de i C-gruppen.


Fra pulje 3 – den såkaldte Woman in Red – gik Bjarne Rytter Sørensen ligeledes i C-gruppen.


B-gruppen vandt Bjarne Axelsen med 23 ud af 30 mulige points og kun med et nederlag til Bård Narve Svendsen på 3-4 på et mål til nordmanden i sidste sekund. Det blev bl.a. til en sensationel sejr på 1-0 over den dygtige lette Mikus Saulitis som var 14. seedet i turneringen og uafgjort 2-2 mod den 15. seedede svensker Björn Söderström, der begge to skuffende nok for dem selv ikke kom i A-slutspillet.

Peter Ørum blev nummer 8 i sin B-pulje dog med en sejr over letten Edgars Strazds på 3-1 og uafgjort 3-3 mod Daniel Remmem.


Dermed sluttede Peter Ørum som nummer 47 mens Bjarne Axelsen sku´ spille om placeringerne 32 til 40.
Her tabte Bjarne Axelsen over 4 kampe til Edgars Strazds fra Letland, der dog derefter blev besejret af den senere vinder af B-slutspillet Joakim Björk fra Karlstad BHK i Sverige.

I C-gruppen var der hele tre danskere ud af de 8 spillere. Michael Toft Nielsen og Anette Engel kvalificerede sig med flot spil til semifinalerne i den tredjebedste gruppe hvor de dog begge tabte til nordmænd.


Dermed blev Michael Toft nummer 67 og Anette Engel nummer 68 mens Bjarne Rytter Sørensen blev nummer 71.


Alle fem danske spillere gav udtryk for at de trods alt var tilfredse med resultaterne.


Vinder af turneringen blev svenske Stefan Edwall som i finalerne slog norske Tore Lie mens Daniel Remmem også fra Norge blev nummer 3.


Det hører også med til historien at der i flere af play off-kampene for de 16 bedste spillere i den grad var spænding.


I ottendedelsfinalerne vandt Vladimir Kraus fra Tjekkiet efter 7 kampe over David Andersson fra Atletico Göteborg i Sverige med et mål i sidste sekund i den 7. og afgørende kamp. Det fik – forståeligt nok – David Andersson til højlydt at udstøde det svenske ord “skit”.


I kvartfinalerne var Vladmir Kraus tæt på at gøre det slemme ved den 4-dobbelte norske mester Tore Lie, idet tjekken førte med 2-0 et minut før tid i den 7. og afgørende kamp. Et minut før tid reducerede Tore Lie og to sekunder før tid udlignede han. I sudden victory scorede han det afgørende mål til 3-2……………….

I semifinalerne var Stefan Edwall og Tore Lie sikre mod hhv. Daniel Remmem og Øyvind Hansen. Som Daniel Remmem med et smil på læben udtalte til Bjarne Axelsen da Stefan Edwall førte 3-0 i kampe: “Der er vist ikke meget at gøre her”, og det ku´ Bjarne kun gi´ham ret i da han en time tidligere selv havde prøvet medicinen mod letten Strazds i B-slutspillets kvartfinale :-)))

Tak til hele den norske delegation for en flot arrangeret turnering.
Et dejligt lokale og en professionel afvikling.

Vi ses :-)))