Optakt til NM 2006 afdeling 5

af | mar 23, 2006

Gætterierne om hvem der snupper sejren i femte afdeling af det nordjyske mesterskab 2006 er allerede begyndt.


Der vil være 13 deltagere til stede ved femte afdeling som afvikles hos Brønderslev Badminton Club på Hedegårdsskolen i Brønderslev.

Der er bl.a. afbud fra den stærke og utraditionelt spillende Carsten Nielsen fra Frederikshavn Bordhockey Klub mens det unge talent fra Black Ravens Bordhockey, der er Aalborg-baseret, Stefan Rytter Sørensen heller ikke stiller til start.

Den eksplosive Brian Robert Møller fra Pandrup er heller ikke med, og det samme gælder de nyeste talenter hos Fremad Eagles Bordhockey Brønderslev, som den sportslige ledelse i klubben endnu ikke vil udsætte for de store nederlag det selvfølgelig automatisk vil medføre ved deltagelse i en så hård turnering som en afdeling af Nordjysk Mesterskab 2006 er.


Derfor må favoritværdigheden nok i første omgang ligge på den dobbelte forsvarende nordjyske mester (2004 og 2005) Bjarne Axelsen fra Fremad Eagles, der da også har vundet de 4 første afdelinger af NM 2006 og derfor så godt som har sikret sig titlen for tredje år i træk.


Netop dette kan medføre, hvilket tidligere er set (NM 2005 og DM 2005) at Bjarne Axelsen gearer ned for intensiteten hvilket selvfølgelig vil øge andre spilleres chance for at hjemføre afdelingssejren.

Peter Ørum fra Fremad Eagles er vel den man i første omgang tænker på i denne forbindelse. Peter Ørum skulle dog efter sigende være voldsomt hæmmet af en skulderskade, som han pådrog sig under en kamp mod Michael Toft Nielsen til Eagles Spring Championship 2006 #9 som blev afviklet tirsdag. Om dette er for at underspille sin egen rolle, eller om det vitterlig er en hæmsko for ham vil kun tiden vise.

Under alle omstændigheder var Peter Ørum hårdt presset tirsdag i kampen om tredjepladsen af Michael Toft Nielsen som ellers forinden havde lidt sit største nederlag i nyere tid til Kenneth Nielsen på 1-6 og 2-8 i semifinalen. Desuden tabte Peter Ørum for første gang i sin karriere til Anette Engel (1-3) hvilket kunne tyde på at der er noget om snakken med skulderen.

Kenneth Nielsen bør bestemt også indregnes i favoritfeltet til NM 2006 afdeling 5. Kenneth Nielsen viste stigende formkurve med sin sikre sejr i semifinalen ved Eagles Championship #9 over Michael Toft Nielsen hvorefter Kenneth dog tabte til Bjarne Axelsen i finalen.

Kenneth virker sulten hvilket måske også hænger sammen med at han faktisk endnu ikke – i de tre år Nordjysk Mesterskab er blevet afviklet – har vundet en afdeling af denne turnering.

Faktisk fortæller de nøgne tal fra statistikken at de hidtidige 21 NM-afdelinger i 2004, 2005 og 2006 er fordelt således at Bjarne Axelsen har vundet 16 afdelinger, Peter Ørum har vundet 4 afdelinger mens Lasse Penning, der endnu ikke har deltaget i en officiel turnering i 2006, har vundet én afdeling i NM-historien.

Mathias Langbak er også blandt favoritterne. Dette unge utraditionelle talent fra Fremad Eagles nåede finalen i NM 2006 afd. 4 i Aalborg ved at besejre Jan Berggren Jensen fra Frederikshavn BK i semifinalen hvorefter det blev til nederlag over fire kampe til Bjarne Axelsen i finalen. Mathias har dog før vist at han har vinderinstinkt idet han jo vandt Nytårs Cup 2006 med finalesejr over Bjarne Axelsen. Hvis Mathias møder en skadet Peter Ørum eller en ikke-topmotiveret Bjarne Axelsen i en finale har Mathias store chancer.

Den absolutte trumf må dog siges at være Jan Berggren Jensen.
Jan spillede fremragende i NM 2006 afd. 4 trods en temmelig lang pause fra de store turneringer bl.a. grundet mange floorballkampe, som Jan jo også er god til. Han spillede uafgjort i indledende mod Bjarne Axelsen, tabte kun i sidste øjeblik til Peter Ørum og tvang Mathias ud i fem kampe før han måtte strække våben i semifinalerne. Tiden vil vise om Jans form er til det men huskes skal det, at han jo til eksempel i januar måned slog Peter Ørum i semifinalerne af NM 2006 afd. 2 endda i tre kampe.

Michael Toft Nielsen og Jørgen Jensen er outsidere til den samlede sejr i NM 2006 afd. 5.

Michael Toft Nielsen må være sprængfyldt med selvtillid efter han sikrede sig den samlede andenplads i Eagles Spring Championship 2006 med en fjerdeplads i 9. afdeling tirsdag. Den samlede andenplads i den stærkt besatte klubturnering må siges at være Michaels absolut bedste resultat nogensinde i et mesterskab.

Jørgen Jensen er umulig at vurdere.
På sine bedste dage kan han spille lige op med hvem som helst hvilket han beviste tydeligt i december hvor han to uger i træk gav Bjarne Axelsen maximal modstand i finalerne i FBK´s klubmesterskab 2005.

Tiden vil vise hvordan det kommer til at gå.
Med denne optaktsartikel er gæstebogen åben for bud for alle jer der måtte få lyst til at gætte løs.