Norway Open 2014 gav dansk sølv

af | sep 2, 2014

Norway Open 2014
Dansk sølv og 23. plads

Bergen, lørdag den 30. august 2014

Dansk sølv og 23. plads i Norway Open 2014

To danske spillere, Mathias Jacobsen og Bjarne Axelsen, deltog i ITHF World Table Hockey Tour Major-turneringen Norway Open 2014 i Bergen lørdag den 30. august 2014.

Mathias Jacobsen, der var seedet 24, opnåede en placering som nummer 23.

Han måtte slide hårdt for at komme blandt de 8 spillere, som gik videre fra sin indledende pulje til finaledivisionen men klarede akkurat skærene bl.a. med en flot sejr over Lars Henriksson fra Sverige.

I sin finaledivision blev han nummer 12 og sluttede dermed som nummer 23 sammenlagt i Norway Open 2014.

Bjarne Axelsen, der nu repræsenterer Brent Plast BHK fra Norge, sluttede som nummer 2 og vandt dermed sølv i Norway Open 2014.


Spænding hele vejen gennem play off-slutspillet

Bjarne Axelsen havde vundet sin finaledivision foran Vegard Klippen fra Norge, som også var den eneste spiller Bjarne Axelsen tabte til i indledende runde og finaledivisionen.

I ottendedelsfinalerne vandt Bjarne Axelsen 4-3 i sæt over Yngve Aasheim fra Norge, som Bjarne Axelsen jo delte bronzen med i Norway Open 2013.

I kvartfinalen blev det til sejr på 4-3 i sæt over Truls Månsson fra Sverige i en kamp som først blev afgjort i 7. og afgørende sæts forlængede spilletid, hvor Bjarne Axelsen scorede til 2-1.

Semifinalen blev også en maratonforestilling.
Her spillede Bjarne Axelsen mod Jimmy Mårdell som også var modstanderen i kvartfinalen i Norway Open 2012, hvor Jimmy Mårdell vandt, og i kvartfinalen i Norway Open 2013, hvor Bjarne Axelsen vandt, så med andre ord var det tredje år i træk disse to spillere mødtes.

Det blev en i perioder ganske god kamp med flotte mål fra begge sider og med sejr til Bjarne Axelsen på 1-0 i 7. og afgørende sæt.


Finale mod Oscar Henriksson

I finalen skulle Bjarne Axelsen op mod turneringens favorit og det absolut største svenske bordhockeytalent lige nu, Oscar Henriksson, som vandt de to første sæt med 4-3 efter forlænget spilletid.
Bjarne Axelsen vandt 3. sæt med 6-1, mens Oscar Henriksson hjemførte 4. og 5. sæt og dermed vandt kampen og guldet i Norway Open 2014.


God organisation med gratis mad og drikke

Turneringen var godt organiseret af de norske værter og bød bl.a. på gratis deltagelse for alle udenlandske spillere samt gratis mad og drikke under turneringen.

Desuden blev der benyttet et system kendt fra DBHU Grand Prix med mulighed for at vælge en modstander i play off for de spillere der havde opnået den højeste placering i finaledivisionerne.

Det blev i øvrigt en turneringsfinale mellem nummer 1 i begge finaledivisioner ligesom der hele vejen gennem play off var en ligelig fordeling af deltagere fra de to finaledivisioner.
Således var der i kvartfinalerne 4 spillere fra hver finaledivision, i semifinalerne 2 spillere fra hver finaledivision og altså i finalen én spiller fra hver af de to finaledivisioner.

Turneringens store overraskelse var Espen Eidsnes fra Norge, der delte bronzemedaljen med Jimmy Mårdell fra Sverige efter norsk tradition om delt bronzemedalje.

Desuden må Simon Thomas nævnes og krediteres for sin flotte sejr i ottendedelsfinalerne på 4-2 i sæt over Lars Henriksson, Sverige.