Lørdag gælder det STIGA Grand Prix 2004

af | mar 16, 2004


Så er bordhockeyklubben Fremad Eagles Brønderslev klar med 5. afdeling af det nordjyske mesterskab. Før weekendens turnering er det Bjarne Axelsen der fører med 95 points foran Peter Ørum med 83 points. Derefter følger Mathias Langbak med 62, Jess Philipsen med 52, Henrik Jensen med 48, Lasse Sørensen med 45 og Morten Gramkow med 37.
Stiga Grand Prix 2004 bliver særdeles stærkt besat for udover de nævnte deltager tre rigtig gode bordhockeyspillere fra Frederikshavn nemlig Kenneth Nielsen der fik en 2. plads i sidste grand prix-afdeling samt Jørgen Jensen og Carsten Nielsen. Desuden er der 2 spillere med fra Aalborg denne gang nemlig Bjarne Sørensen og Michael Toft Nielsen.
I den indledende runde bliver deltagerne inddelt i to puljer hvorfra de fire bedste i hver pulje går videre til kvartfinalerne hvorefter der spilles efter vind eller forsvind-systemet. Kommer der flere end 18 deltagere inddeles deltagerne i fire puljer hvorfra de 4 bedste i hver går videre til ottendedelsfinalerne.
I den forløbne uge er der igen sket en masse i Fremad Eagles Brønderslev.
Klubben er såmænd blevet inviteret til Slovakiet af formanden for det slovakiske bordhockeyforbund Martin Kralik, som ligesom Sverige, Norge og Tyskland ønsker at spille landskamp mod Danmark som jo er den 20. og yngste nation på bordhockeykortet.
”Vi er glade for og stolte over den interesse som vores artsfæller i udlandet viser os og håber da også senere på året at komme på én måske to ture til udlandet men lige her og nu gælder det først og fremmest vores egne turneringer og kampen om det nordjyske mesterskab”, udtaler Bjarne Axelsen og Peter Ørum der er formand og næstformand i bestyrelsen for Fremad Eagles.
Turneringen i weekenden er åben for alle interesserede men sidste frist for tilmelding er dog på fredag kl. 18.00 på hjemmesiden www.bordhockey.tk hvor der også findes resultater fra de hidtidige 4 turneringer.
Kenneth Nielsen fra Frederikshavn må karakteriseres som værende favorit. Han spillede fremragende i sidste turnering hvor han først måtte se sig besejret i finalen.
Kenneth Nielsen er da heller ikke bange for at påtage sig favoritværdigheden.
”Jeg har spillet bordhockey i mange år selvom det har ligget stille de seneste år”, siger Kenneth Nielsen. ”I de sidste to uger har jeg trænet heftigt med Jørgen Jensen og Carsten Nielsen som begge er ret gode til bordhockey, og jeg er klar til at give spillerne fra Brønderslev klø”, udtaler han.
I Brønderslev tager man dog tingene med sindsro.
Peter Ørum der i den seneste turnering tabte til Kenneth Nielsen i semifinalen mener at have luret spillet af hos Kenneth Nielsen. ”Han bruger meget at spille op til sin centerforward og det tabte jeg på. Ham vinder jeg over næste gang”, siger Peter Ørum.
Jess Philipsen bør også nævnes som en af favoritterne til en plads i semifinalerne. Jess tabte kun meget knebent til Peter Ørum sidste gang i kampen om 3. pladsen. Desuden er der debut til Torben Kanstrup Jensen og Michael Toft Nielsen.