Lodtrækningsheld (Optakt til Oslo Open) OPDATERET

af | feb 23, 2006

Af Peter ØrumEn terning (På Gl. Fransk en “de” – latin: “noget det bliver kastet eller spillet”). En terning er et mindre polygonisk objekt der anvendes til at generere tilfældige numre. Terningen er perfekt til brug til spil eller i situationer hvor man har brug for tilfældighed.


Og tilfældigheder er godt i en turnering. Bjarne har snart rundet de 100 turneringer med en 1. plads – det kan man ikke ligefrem kalde for en tilfældighed, det er virkeligt flot. Dermed må man sige at både han og jeg nok har et håb eller en forventning om at komme i A-gruppen i Oslo. Der er mange gode spillere, men forhåbentlig lykkes det at for én af os at kæmpe os videre dertil.


Vi har før været udsat for mange spændende hændelser i turneringerne rundt om i Europa. Tydeligst husker jeg hvordan det på magisk vis lykkedes at få Bjarne og undertegnede til at støde sammen i Wilhelmshaven, de rigtige spillere slog lige hinanden til sidst i de indledende puljer og vips: Hr. Ørum og Hr. Axelsen stod endnu engang til et rent dansk opgør.


Det var med spænding vi ventede på lodtrækningen til grupperne i 2006 udgaven af Oslo Open. Hvem ville ende i hvilken pulje og hvilke modstandere ville vi få. Michael havde på forhånd givet udtryk for vi ihvertfald ikke ville ende i samme pulje.
I løbet af eftermiddagen blev det ihvertfald afkræftet. Jeg ved ikke om nordmændene nogensinde har spillet lotto og har prøvet at sidde naglet fast foran skærmen for at se om det sidste nummer bliver trukket og om millionen er hjemme… Mit umiddelbare svar nu vil være: ikke det der ligner :-)))


Ved hjælp af et simpelt system; sidst anvendt i den 7. afdeling af DM 2004 (vort første år) og afskaffet efter højlydte protester fra de, den gang uprøvede, danske spillere gik puljeinddelingen igang. Regnestykket for Oslo Open gik allligevel O P op – resultat: 4 danskere i SAMME pulje – det var heldigt at der ikke var blot 4 spillere mere der havde sneget sig foran Bjarne Sørensen fra Black Ravens. Havde der været det, var vi næsten klar til at afvikle landskamp i puljen. Det er måske imidlertid måske deres held; jeg husker tydeligt da Ukraine på RTU, Kalku Iela 1 i Riga, måtte tage til takke med Danmarks baghjul.


I Riga var der ikke nogen tvivl om at det var det danske sammenhold som på anden dagen var med til at skabe en nærmest berusende effekt på alle danske spillere – ikke nogen små skærmysler der!


Om vi så alle er klar lørdag vil tiden vise, og mon ikke et kig på den endelig placering vil afsløre om vi overhovedet har forbedret os siden vort sidste besøg i Oslo – og ikke mindst hvor meget ravage 4 spillere fra den nordjyske mafia kan få lavet for spillere som umiddelbart burde have forestillinger om at gå videre i turneringen.


HELD OG LYKKE ALLE SAMMEN
(Ingen nævnt ingen glemt… øøøhhh udeladt)