Krystalkuglen

af | jul 5, 2009

bordhockey.dk har mødt den danske mester Bjarne Axelsen til en snak om hvad han forventer sig af den kommende sæson samt om forventningerne til de øvrige danske topspillere.Hvad er dine egne forventninger til 2009/2010?


Det er meget sjældent jeg forventer noget men mit mål for sæsonen må selvfølgelig være at vinde DM elite endnu engang.
Der er mere udvikling i dansk bordhockey end nogensinde før, så man skal bestemt ikke tage noget for givet.

Mine værste rivaler tegner til at blive Anette Engel samt ungdomsrevolutionen fra Fremad Eagles bestående af Nicolai Dahl Jeppesen, Anders Dodensig, Nico Lyksholm og Berthram Jellesen.
De har hver især gjort det godt i den forgangne sæson.

Anette Engel har jeg længe regnet for værende min værste konkurrent men jeg synes faktisk det er godt at se at spillere som Anders Dodensig og Nico Lyksholm har kunnet true hende.
Det er kun sundt for hendes udvikling.

Nico Lyksholm er gået markant frem og hans udvikling er kun lige startet.
Han er en af Danmarks fremtidige stjerner.

Anders Dodensig har længe præsteret gode resultater.
Han mangler lige finalepladsen i et DBHU Grand Prix men ingen tvivl om at det kommer.
Han vil også få mange sejre fremover.
Nicolai Dahl Jeppesen er altid farlig og en klog spiller.
Måske satser han mere på at forsvare ungdomstitlen og dermed blive den første der vinder 3 DM-guldmedaljer for ungdom.
Berthram Jellesen vil ikke deltage så meget i fællestræningen p.g.a. efterskole, men han er altid uberegnelig og kan på en god dag slå alle.
Endelig må man ikke glemme Michael Toft Nielsen, som har vist nye kompetancer i angrebspillet på det sidste.


 


Tror du Anette Engel oftest vil blive din finalemodstander?


Det er jeg såmænd ikke så sikker på.
Hvem husker ikke Danish Masters 2008 og Nytårs Cup 2009 hvor Nico Lyksholm begge dage besejrede Anette Engel og gik til finalen.

I Sommer Cup 2009 mødtes Anette og jeg for første gang længe i en semifinale grundet indledende runde, men senest i 2000 Cup viste Anette jo at hun måske var den stærkeste af alle spillere i Round Robin så på den vis er der bestemt en risiko for at møde hende i finalen.

Anette er faktisk ikke min foretrukne finalemodstander.
Det bliver let så taktisk, og selvom man dominerer kampen i 3½ minut kan Anette præstere at udligne på et mål der rammer pleksiglasset eller tre spillere på vej op af banen, og denne spillestil er bestemt ikke min foretrukne.

Jeg tror finalerne vil kunne variere meget, da hver spiller har sine skrækmodstandere.

Eksempelvis må det siges at være imponerende at Nico i Danish Masters 2008 på stribe bankede Nicolai Dahl Jeppesen, Anette Engel og Peter Madsen.

Jeg glemmer dog heller ikke Berthrams one-man-show i Sommer Cup 2009 hvor han bankede Nico Lyksholm ud i kvartfinalen og Nicolai Dahl Jeppesen i semifinalen og derefter vandt 3-0 over mig i den første finalekamp.Hvem tror du vinder DM for ungdom?


Jeg tror bestemt Nicolai vil få langt mere modstand i denne sæson end i de to foregående hvor han forholdsvis sikkert – endda til trods for skade i armen i løbet af sidste sæson – sikrede sig titlerne.

Nico Lyksholm vil kunne slå Nicolai i play off hvis han er motiveret.
Anders har positiv statistik 8-1 mod Nico i play off – dog i den åbne klasse – og Berthram vil kunne slå alle på de gode dage.

Anders har tidligere haft problemer med Nicolai men har slået ham flere og flere gange på det sidste – bl.a. til det lokale mesterskab.
Hvad man skal lægge i det, kan dog iblandt være ganske svært at regne ud.

Jeg tror det bliver meget åbent.
Endelig kunne man jo håbe på et comeback til Lasse Penning i hans sidste sæson som ungdomsspiller 🙂

Af de helt nye spillere tror jeg Victor Bodilsen vil gøre det godt, og Mathias Hansen vil også kunne præstere gode resultater.
Mick Poulsen har ikke været meget med i sæson 2008/2009, og det har helt klart været en type spiller vi har savnet.
De helt nye tvillinger Rasmus og Daniel Kahlke håber jeg også på


 


Vil vi se nye talenter for kvinder og veteraner?


I kvindeklassen er der jo allerede gang i en meget positiv udvikling med søstrene Ida og Mie Dodensig samt Emilie og Cecilie Lyksholm som spillere i udvikling.
Også Lis Engel er kommet i gang for alvor, så der er faktisk mere udvikling end nogensinde set før.

For veteraner er der ikke umiddelbart tegn på ny tilgang men et comeback til Bjarne Rytter Sørensen vil klart styrke bredden og så håber jeg da at se Kenneth Nielsen lidt oftere til turneringer.
Ellers er jeg bange for at der næppe bliver meget pres på Michael Toft Nielsen, som vel satser på at sikre sig sin første titel som Nordjysk Mester den 5. september samt satser på at genvinde titlen som Dansk Mester for veteraner, så han tangerer Kenneth Nielsens rekord på 2 titler.


Jeg kunne ønske mig et comeback til Carsten Nielsen og Jørgen Jensen men tvivler på, at det for alvor vil blive realiseret.
Jeg håber da også Steen Sundbro vil begynde at spille lidt større turneringer end de private.Brønderslev, søndag den 5. juli 2009