Kommentar: Velkommen CIB…

af | aug 31, 2006

Af Bjarne Axelsen
Formand, Fremad Eagles BordhockeyVelkommen CIB…


Torsdag den 31. august 2006 blev en glædelig dag for dansk bordhockey.

Landets enfant terrible – alias Copenhagen Icebreakers – er blevet fuldgyldigt medlem af Dansk Bordhockey Union hvilket er yderst glædeligt.

Hidtil har vi mestendels stiftet bekendtskab med Copenhagen Icebreakers i gæstebøgerne – enten pr. eget initiativ som igangsættere af diskussioner eller som besvarelser på eksempelvis henvendelser fra Thomas Kragh, Michelle Bengtsen og andre spillere fra Hvide Ulve.

I Fremad Eagles Bordhockey ser vi frem til at få endnu en positiv sparringspartner i bestræbelserne på at udvikle dansk bordhockey.

Der skal ikke herske tvivl om, at vi er meget glade for at Copenhagen Icebreakers har valgt at melde sig ind.

Klubben er ikke så stor endnu men er på samme niveau som vi var efter det første år, og med tilgang af Nicolai Thulin, Rune Henriksen og årets rookie i Copenhagen Grand Prix 2006 Mathias Pedersen ser det fortrøstningsfuldt ud.

I Fremad Eagles Bordhockey arbejder vi hver dag målrettet på at gøre opmærksom på vores fælles sportsgren i form af mange besøg på skoler, i fritidsklubber, til markeder, på uddannelsesinstitutioner, opvisninger i andre foreninger etc. etc. etc. og med en positiv sparringspartner i vores hovedstad kan det kun gavne vores fælles sportsgren.


I Fremad Eagles Bordhockey havde vi ikke haft mulighed for dette høje aktivitetsniveau hvis det ikke havde været for nogle gode økonomiske samarbejdspartnere. Når vi har disse samarbejdspartnere hænger det også sammen med at vi rent faktisk nu i dansk bordhockey har nogle gode varer på hylderne – nemlig en ægte DM-serie hvilket fastholder interessen for sportsgrenen hos de rigtigt seriøse og bibringer offentligheden et indtryk af at bordhockey er en sportsgren og ikke kun en hobby.


Desuden vores spændende grand prix-turneringer hvor vi nok efterhånden har nået smertetærsklen for hvilke turneringer der bør tælle som fuldgyldige GP-turneringer til den danske rangliste.


Der skal ikke herske tvivl om, at vi støtter et højt aktivitetsniveau for en enkelt eller to turneringer om året er ikke vejen frem hvis vi skal forsøge at udvikle en sportsgren. Der skal ske noget…… Det fremmer offentlighedens interesse og en turnering om måneden er netop hvad der motiverer vores unge spillere.

Dog kunne man måske overveje at ændre den danske rangliste således at lokale turneringer – Brønderslevmesterskabet, Vejgaardmesterskabet etc. – ikke længere talte til ranglisten men i stedet var lokale mesterskaber med den spænding der sig dertil hører samt udvikling af talenter.

I Fremad Eagles ser vi også frem til i DBHU forhåbentlig at få en sparringspartner der – ikke kun i ord – men også i handling vil være med til at tage ansvaret for dansk bordhockey og udføre nogle af de tidskrævende opgaver der også er en del af det at udvikle og etablere et landsdækkende forbund.

Vi glæder os til at se jer i Nordjylland.


Hip hip hurra og velkommen i DBHU :-)))

Vi ses Martin, Jesper, Rune, Mathias og Nicolai