Helsinki Open: Referat

af | nov 10, 2008

De to danske deltagere i World Tour i Helsinki, Finland fik kam til deres lange hår i sæsonens hidtil stærkest besatte internationale turnering.


Faktisk ar niveauet så højt at den forsvarende verdensmester Roni Nuttonen måtte nøjes med en 10. plads til sin egen store utilfredshed.


I ottendedelsfinalerne mødte han landsmanden Mika Myllykangas der hele dagen som en af mange beviste at det finske bordhockeyniveau er utroligt højt og stadig stiger.
Roni Nuttonen tabte forlængelsen i 7. og afgørende kamp til Mika Myllykangas med og dermed et nederlag på 3-4 i kampe.
Med til historien hører dog også at Roni Nuttonen har holdt en længere pause hvilken nok bliver endnu længere nu.


Den helt store spiller var ligesom ved Europamesterskaberne 2008 i Riga, Letland Ahti Lampi – ligeledes fra Finland.


Ahti Lampi spillede storslået hele vejen igennem.


I kvartfinalen besejrede han Roni Nuttonens banemand Mika Myllykangas sikkert og det samme skete i semifinalen som han vandt sikkert 4-0 i kampe over Edgars Caics fra Letland.


En smule problemer opstod i finalen mod en velspillende Petr Tmej der ganske afgjort spillede sin bedste turnering nogensinde.
"Det er helt sikkert min bedste turnering", udtalte Petr Tmej til Bjarne Axelsen efter finalen, og trods nederlaget var han synligt tilfreds med sin præstation.


Ahti Lampi vandt dog finalen med 4-3 i kampe.
Specielt hans centerfinter og centrifuger var i absolut særklasse.


Fremhæves skal også den til Finland tilbagevendte russer – som han blev præsenteret som af turneringsleder Timo Toivonen – nemlig Magnus Ahlberg som slog sig igennem til semifinalen hvor han dog måtte strække våben mod Petr Tmej.

Magnus Ahlberg føjede endnu et navn til listen over dygtige finske bordhockeyspillere og sikrede sig bronzemedaljen ved at besejre Edgars Caics fra Letland i bronzekampen.


For de to danske deltagere – Bjarne Axelsen og Anette Engel – blev der for begge spilleres vedkommende tale om den bedste placering nogensinde i Helsinki Open.


Dog var der ikke tilfredshed at spore med placeringerne 41 og 63.
Bjarne Axelsen spillede langt under vanlig standard men fik dog slået sig igennem til finalegruppen.


Her blev det til enkelte gode præstationer men generelt et alt for lavt niveau i forhold til den kvalitet der var i modstandernes spil.


For enkelte spillere var skuffelsen dog endnu større, da de slet ikke kom i finalegruppen, hvilket igen bevidner den tårnhøje kvalitet i Helsinki Open.


Den mangedobbelte ungarske mester Gergely Regula røg ud i indledende runde ligesom Yurij Ivanov, mens det for Atis Silis også var skuffende at han ikke kom i play off for de 16 bedste.Foruden den åbne klasse deltog Anette Engel i kvindeklassen.
Her blev det til nederlag i kvartfinalerne mod Irena Belavina fra Rusland, som senere tabte i semifinalerne til Minerva Martiskainen fra Finland.


Kvindeklassen blev vundet af Europamester 2008 Maria Yalbacheva fra Rusland, der var en klasse bedre end de øvrige deltagende kvinder.