Før DM-sæsonstarten 2009/2010

af | sep 14, 2009

Lørdag lægger Fremad Eagles Bordhockey Brønderslev lokaler og borde til starten på DM-sæson 2009/2010.

Det er samtidig den 7. DM-sæson der starter i dansk bordhockey.
bordhockey.dk har bedt formanden for den arrangerende klub Bjarne Axelsen kigge både lidt tilbage og lidt frem i denne artikel.
Af Bjarne Axelsen, formand for Fremad Eagles Bordhockey Brønderslev

Meget er sket siden Fremad Eagles i januar 2004 slog dørene op for TV2/Nord og bød indenfor til organiseret bordhockey på Niels Bohrs Plads i Brønderslev.


Dengang anede man ikke om der overhovedet ville være interesse for at spille bordhockey før på selve dagen hvor et blik ud af vinduet afslørede at både børn og voksne ankom til Niels Bohrs Plads både på cykel og i bil for at spille bordhockey.Allerede fra førstedagen
afslørede spillet ved STIGA-bordene lokale talenter – de største vel dengang Lasse Sørensen (senere Lasse Penning), Mathias Langbak og et par gamle knarke ved navn Jess Philipsen, Peter Ørum og Bjarne Axelsen.

Senere kom veteranerne Kenneth Nielsen, Carsten Nielsen og Jørgen Jensen til fra Frederikshavn tilsat ungdommeligt vovemod i form af Palle Zinn, Jan Berggren Jensen og Christian Nielsen.

Fra Aalborg dukkede Michael Toft Nielsen (DBHUs nuværende næstformand) og Bjarne Rytter Sørensen (senere klubformand i Black Ravens Bordhockey) op.

I løbet af 2004 lærte de nordjyske bordhockeyfanatister også spillere som Alexander Riis Dunnigan og Morten Gramkow at kende.


Der blev spillet bordhockey i vilden sky, eksperimenteret med spillesystemer og trods mange gode råd fra den ganske bordhockeyverden var nordjyderne ikke så lette at rokke.
Tingene skulle prøves helt fra bunden så man kunne få skabt det typisk danske bordhockeymiljø.


Stor var derfor glæden
da spillere fra såvel Fremad Eagles, Black Ravens, Copenhagen Ice Breakers og Global Ishockey Helsingør mødtes til bordhockeyrendezvous lørdag den 26. maj 2007 i Kolding til Kolding Open 2007.

Finalen blev et drama mellem Bjarne Axelsen og Tomas Kjeldsen hvor førstnævnte først vandt 4-2 i kampe efter at have været bagud med 0-2.

Siden er det gået ned af bakke for bordhockeymiljøet i Helsingør mens der er kommet flere spillere til i Fremad Eagles Bordhockey Brønderslev, hvor bordhockey idag er en sportsgren på størrelse med sportsgrene som judo, bowling, billard m.v.


I København har der været flere gode events og flere spillere er dukket op men uheldigvis er de forsvundet igen, således det den dag idag kun er de to oprindelige spillere – Martin Kirchgässner og Jesper Madsen – der sammen med den importerede russer Peter Mozhaev repræsenterer københavnerklubben.

Black Ravens karismatiske formand Bjarne Rytter Sørensen deltager stadigvæk ved bordhockeybordet og giver ofte grå hår i hovedet til Fremad Eagles ungdomsklan når han slår dem til Fremad Eagles klubmesterskab eller til DBHU Grand Prixer i Nordjylland.

Evolution og Hvide Ulve har været særdeles aktive – specielt i gæstebogsdiskussioner og i hyggeturneringer fredag aften – men desværre uden afsmittende virkning på og til fordel for de danske grand prix-turneringer.
Lørdag starter så 7. DM-sæson
og hvad kan vi så forvente?

DM-sæsonen løber fra september til april med DM-afslutning lørdag den 3. april til turneringen Danish Open 2010.
Der kæmpes over hele sæsonen om trofæerne for elite og ungdom, mens trofæerne for kvinder og veteraner finder sin rette ejermand søndag den 27. december 2009 til Danish Masters 2009.


Bedømt ud fra VM 2009 i Ungarn lader kampen om DM-titlen primært til at blive et opgør mellem Bjarne Axelsen, Anette Engel og Nico Lyksholm med Nicolai Dahl Jeppesen, Anders Dodensig og Peter Madsen som de farligste outsidere.

I de turneringer som Kenneth Nielsen, Berthram Jellesen, Mathias Langbak og Peter Ørum spiller vil de også kunne kæmpe med om finalepladserne mens Michael Toft Nielsen i sæsonoptakten øjensynligt har været voldsomt plaget af problemer med ryg og nakke og holder det stik ligner han ikke umiddelbart en medaljekandidat.
Spørgsmålet er også hvor meget energi han vil lægge i DM for elite.

I kulisserne lurer talenter som Victor Løth Bodilsen, Jørgen Jørgensen og Mathias Hansen ligesom flere og flere pigespillere presser sig på.


Veteranklasserne i de danske turneringer er særdeles åbne.
Carsten Nielsen blev jo for nylig Nordjysk Mester 2009 for veteraner efter at have besejret Dansk Mester for veteraner 2008 Michael Toft Nielsen i semifinalerne og Dansk Mester for veteraner 2006 og 2007 Kenneth Nielsen i finalen.Ungdomsklasserne er meget åbne!
Nico Lyksholm lader til at være stærkest p.t. men Anders Dodensig og Nicolai Dahl Jeppesen vil utvivlsomt gøre ham rangen stridig.
Også her kan Berthram Jellesen skabe ravage hvis han er med.
Lasse Penning er også stadig ungdomsspiller og vil stadig kunne true de øvrige hvis han vel at mærke deltager jævnligt og holder formen ved lige.I kvindeklasserne er Anette Engel storfavorit!
Kampen om sølvet er til gengæld en kamp mellem mindst 6 spillere.
Rose Augustinussen vandt sølv i NM 2009 mens Ida Dodensig vandt sølv i DM 2008.
Desuden er Mie Dodensig, Lis Engel, Emilie Lyksholm og Cecilie Lyksholm inde i billedet.
Andre vil også kunne presse sig på.Geografisk er der i 2009/2010 er klar overvægt til Nordjylland hvad angår afdelinger af Danske Mesterskaber, hvilket fra Dansk Bordhockey Unions turneringsudvalg er begrundet i manglende opbakning fra lokale spillere til tidligere DM-afdelinger i Region Hovedstaden og Region Midtjylland, hvor bordhockeyen stadig fortrinsvis er privat hygge med venner fremfor organiseret aktivitet i kommunalt betalt klublokale.
Dette er der bestemt ikke noget galt i, da det jo ofte er sådan glæden ved spillet hæves, men det ville stadig være rart at mødes til ægte klubkampe nogle gange om året.

Tænk sig at tage afsted til København, Århus og Vejle og spille kamp i Bordhockeyligaen med sit hold og på den vis afgøre DM for hold…..
Det er bestemt en drøm jeg har.
Systemet er jo udviklet således man kan få sig en både hård, spændende og publikumsvenlig holdkamp a la badmintonligaen.Med hensyn til deltagerantal vil jeg tillade mig at drømme men uden at være urealistisk.
Et deltagerantal omkring 16 spillere til hver DM-afdeling bør være målet.
Alt derover må vi nok p.t. i Danmark konstatere er drømme som kun engang imellem går i opfyldelse.

I Nordjylland er vi let spillere nok til at kunne holde turneringer med 50 spillere én gang om måneden.
Det kræver kun at folk beslutter sig for at møde op.
Med tiltag som B-slutspil og C-slutspil er der udsigt til en masse spænding for alle, så støt op om vores fælles passion og tilmeld jer DM-starten på lørdag (den 19. september red.)


Danish Challenge 2009 spilles på Søndergade Skole i Brønderslev.
Tilmelding til Bjarne Axelsen på bjarne@9700.dk eller 28 34 43 40.
Brønderslev, mandag den 14. september 2009