FACTS: Malmö Open 2009

af | mar 13, 2009

Jimmy Eklund (Sverige) og Bjarne Axelsen (Danmark) hentede lørdag bronze hjem til Fremad Eagles Bordhockey Brønderslev ved den 3. udgave af Malmö Open.

I Malmö Open 2009 blev Jimmy Eklund for første gang nogensinde vinder af en indledende runde efter 5-6 timers træning i ugen op til turneringen.

“Jeg føler mig i god form”, og jeg troede på muligheden for at besejre Kalle Bindekrans i semifinalen efter jeg gjorde det for nylig i den regionale liga ØBL”, siger Jimmy Eklund til bordhockey.dk


Jimmy Eklund måtte dog strække våben i semifinalen akkurat som Bjarne Axelsen der indkasserede et nederlag til Rickard Sjöstedt, der ligesom Kalle Bindekrans repræsenterer viceverdensmestrene for hold BHK Möllan Rouge fra Skåne.

Bronzen blev delt – efter traditionel svensk skik.
Dermed fik begge de slagne semifinalister mulighed for at følge den spændende finale mellem Kalle Bindekrans og Rickard Sjöstedt.

Her havde Rickard Sjöstedt sejren i sin hule hånd bare 30 sekunder før tid i den 7. og afgørende kamp med en føring på 3-1 men på en fænomenal slutspurt kom Kalle Bindekrans tilbage og udlignede til 3-3 med bare to sekunder igen af den ordinære spilletid.
Kalle Bindekrans vandt forlængelsen og kunne dermed afløse Jonas Bergström som vinder af Malmö Open.


I kvartfinalerne havde både Jimmy Eklund og Bjarne Axelsen besejret nogle af de mest positive overraskelser i Malmö Open 2009 – nemlig hhv. Jerry Eklöv fra Överums Fritidsgård og Dan Engdahl fra Fremad Eagles.

Til gengæld måtte Martin Arenlind indkassere et nederlag i kvartfinalen til den topseedede Kalle Bindekrans.

Anette Engel nåede ikke play off i A-gruppen til trods for en glimrende slutspurt men måtte efter sejr over Thomas Svensson i B-kvartfinalen indkassere et nederlag til Peter Madsen i B-semifinalen hvorved det blev til en 11. plads sammenlagt.

Også Peter Madsen beviste at ikke alt Globalt er ensbetydende med (finans)krise da han på et tidspunkt lå til A-play off men dog faldt lidt ned gennem feltet til en 10. plads efter indledende Round Robin.

Efter sejre over Anders Johansson i B-kvartfinalen og Anette Engel i B-semifinalen blev det et nederlag i B-finalen til Torbjörn Svensson.

Turneringen var endnu engang spændende med mange nye interessante spillere men samtidig et par toptunede svenskere hvorfor den bestemt kan anbefales.

Niveauet var godt, og stemningen ligesom i 2008 hyggelig.


Nedenfor ses resultater fra A-play off:


Kvartfinaler:
Bjarne Axelsen – Dan Engdahl = 4-2, 1-4, 4-1, 3-2, 5-1.
Rickard Sjöstedt – Erik Lindström = 2-0, 2-3, 6-2, 4-0, 3-1
Jimmy Eklund – Jerry Eklöv = 6-0, 3-0, 1-2, 4-0, 3-4f, 2-0
Kalle Bindekrans – Martin Arenlind = 2-3, 4-2, 4-2, 4-3f, 6-5f


Semifinaler:
Jimmy Eklund – Kalle Bindekrans = 1-5, 4-2, 4-2, 3-4f, 2-7, 2-6
Rickard Sjöstedt – Bjarne Axelsen = 3-2f, 4-2, 2-6, 3-1, 7-1


Finalen:
Kalle Bindekrans – Rickard Sjöstedt =
3-1, 1-2, 2-1, 2-3, 5-1, 2-3f, 4-3f