Drama for alle pengene i Frankfurt

af | mar 26, 2007

Bjarne Axelsen vandt sølv og Anette Engel vandt B-gruppen.


Ved Sportmaster Tour-turneringen Bembel Cup 2007 i bordhockey i Frankfurt i Tyskland blev det til placeringer som hhv. nummer 2 og 25 for Bjarne Axelsen og Anette Engel ud af 45 deltagende spillere.

I indledende runde var Anette Engel uheldig at komme i en meget svær pulje der bl.a. indeholdt den 4-dobbelte tyske mester Joachim Klang, der havde tilmeldt sig under et falsk navn og derfor stillede op som useedet spiller under navnet Elvis – ovenikøbet maskeret med store sorte solbriller i hele indledende runde og med en lag lys paryk indtil han bekendte kulør :-)))

Bl.a. dette medførte at Anette Engel lige nøjagtig ikke gik videre til A-slutspillet for de 24 bedste.

Bjarne Axelsen sikrede sig en andenplads i sin indledende gruppe kun overgået af den 8-dobbelte mester fra Schweiz Jean Claude Klaus.

Hovedrunden for de 24 bedste blev vundet af Bjarne Axelsen der ligesom tidligere i Tyskland senere kunne ærdre sig over at turneringen ikke stopper efter hovedrunden :-)))


Der blev spillet play off for de 16 bedste spillere.
Her mødte Bjarne Axelsen en af de nystartede positive svenske overraskelser Jonas Söderberg og vandt med 6-2, 4-0 og 6-2.

I kvartfinalen blev modstanderen Mark Gorotnitsky fra Skt. Petersburg Rusland der sammen med sin søn Pavel Gorotnitsky havde taget turen til Frankfurt for at spille Sportmaster Tour.

Det blev nogle gode kampe hvor Bjarne Axelsen var en tand mere varieret i sit spil og vandt med 3-2, 5-0 og 6-0 men dog også efter at Mark Gorotnitsky med nød og næppe havde klaret sig videre til kvartfinalerne efter nogle hårde kampe mod Vjekoslav Kufrin fra Kroatien.
En anden særdeles interessant kvartfinale var opgøret mellem to af favoritterne til det forestående nationale mesterskab i Schweiz Jean Claude Klaus fra Fribourg og Etienne Flore fra Zürich.
Det blev et sandt Hitchkock-drama………..
Jean Claude vandt de første to kampe med 4-2 og 6-3 hvorefter Etienne havde luret ham ud.
1-0, 2-1 og 4-3 efter forlænget spilletid såmænd i den afgørende kamp.
I en sidste kamp førte Etienne hele vejen igennem men på en fremragende slutspurt bragte Jean Claude sig på 2-2 og kom endda foran med 3-2 før Etienne på en sidste-øjebliks-desparationsskud sendte pucken ind til 3-3 på et skud fra venstre back.
I forlængelsen viste Etienne endnu engang nerver af stål og vandt.

I semifinalerne var det så de to finalister fra Swiss Open 2007 Etienne Flore og Bjarne Axelsen der stod overfor hinanden.
IGEN et sandt drama………..


Etienne vandt den første kamp 1-0, Bjarne den anden kamp 2-1 og derefter den tredje med 5-3 og den fjerde med 4-3 efter at have været bagud med 1-3 til et minut før tid.
Derefter kom Etienne stærkt igen.
Han vandt den femte kamp med 3-2 efter forlænget spilletid.
Den sjette kamp sikrede Etienne sig også med 3-2 efter føring til Bjarne Axelsen på 2-0 halvvejs gennem kampen hvorefter spillet gik i stykker.
I den syvende og afgørende kamp bølgede kampen frem og tilbage.
Det afgørende mål blev sat ind på en skyffel fem sekunder før tid således Bjarne vandt med 4-3.

I den anden semifinale besejrede Kristijan Curkovic fra Kroatien Bernard Rjavec fra Slovenien med 1-2, 3-2f, 1-2f, 4-2, 3-2 og 2-1.

I finalen var der også spænding på til det sidste selvom Kristijan Curkovic lignede en sikker vinder efter de første 4 kampe hvor han førte 3-1 i kampe med resultaterne 3-1, 1-4, 5-4f og 2-1f med Kristijan nævnt først.
Bjarne kom dog igen; vandt den 5. kamp med 3-1 og den 6. kamp med 3-2 hvorefter de to spillere også her skulle ud i en 7. og altafgørende kamp.
Her førte Kristijan Curkovic med både 1-0, 2-1, 3-2 og 4-3 men Bjarne Axelsen kom hver gang igen.
Det var dog umuligt da Kristijan scorede til 5-4 med bare fem sekunder igen.

Dermed var den første kroatiske sejr nogensinde hjemme i en international turnering.