DM for hold 2010 står for døren

af | maj 28, 2010

Dansk mesterskab i bordhockey for hold afholdes lørdag for 7. gang.


Denne gang på Søndergades Skole i Brønderslev.


 


 


Første holdmesterskab blev spillet i Frederikshavn i 2004, hvor Fremad Eagles Bordhockey Brønderslev med Bjarne Axelsen, Peter Ørum, Lasse Penning, Vagn Kristoffersen, Mathias Langbak og Alexander Dunnigan på holdet i finalen besejrede Frederikshavn BK, der stillede op med Kenneth Nielsen, Carsten Nielsen, Jørgen Jensen og Jan Berggren Jensen.


 


 


Triumfen blev gentaget i 2005 hvor Fremad Eagles hold dog bestod af Tim Tigges og Michael Toft Nielsen, der fik deres første DM-guldmedalje for hold, og så de tre gengangere Bjarne Axelsen, Peter Ørum og Mathias Langbak der fik deres anden DM-guldmedalje for hold.


 


 


I 2006 trådte Anette Engel ind på scenen og var som 5. mand med til at vinde sin første af hidtil 4 DM-guldmedaljer.
På holdet var også Jan Berggren Jensen, der var skiftet fra hedengangne Frederikshavn BK, mens Bjarne Axelsen, Peter Ørum og Mathias Langbak alle snuppede deres tredje DM-guld for hold ved at besejre Evolution BHK med formand Michael Toft Nielsen i spidsen i finalen.


 


 


I 2007 var stævnet placeret i Hadsten, hvor den lokale klub Team Bärchen blev besejret på vejen mod Fremad Eagles 4. DM-guldmedalje for hold.
Michael Toft Nielsen var tilbage hos Fremad Eagles, der også gav holddebut til Anders Dodensig, der i selvsikker stil fejrede sejren og guldmedaljen, inden turneringen begyndte.


Bjarne Axelsen, Anette Engel og Mathias Langbak var de øvrige tre på holdet.


 


 


I 2008 gav Fremad Eagles debut til Nico Lyksholm og Nicolai Dahl Jeppesen på førsteholdet, mens de øvrige spillere på holdet var Bjarne Axelsen, Anette Engel og Michael Toft Nielsen.


 


 


I 2009 var det et rent klubopgør i finalerne mellem overbygningen Torpedo Ducks Nordjylland med Bjarne Axelsen, Anette Engel, Nico Lyksholm, Anders Dodensig og Michael Toft Nielsen, der i finalen besejrede Fremad Eagles med Nicolai Dahl Jeppesen, Berthram Jellesen, Mathias Hansen og søstrene Ida og Mie Dodensig.


 


 


Nu gælder det 2010, og der er lagt op til spænding om medaljerne.


Året har budt på mange nye talenter i specielt Fremad Eagles og det sætter sit tydelige præg på de danske mesterskaber for hold 2010.


Talentholdet med Jacob Gade, Emil Algrensen, Rasmus Gade og Jess Jensen har allerede meldt ud at de vil kæmpe for medaljer, selvom de kun har spillet bordhockey på konkurrenceplan i 2010.


 


Det forlyder at der er blevet trænet ihærdigt hos klubbens talsmand Jacob Gade, hvor der endda er blevet eksperimenteret med at spille på forskellige typer overflader.


Således har man – helt bevidst – trænet både på hurtige og langsomme spil.


 


Om det er denne recept der skal bringe guldet til Nordbyen vides ikke, men Jacob Gade har under alle omstændigheder meldt ud at man går målrettet efter guldet.


 


 


Bjarne Axelsen, der er kaptajn på Team DBHU Danmark – som desuden består af Anette Engel, Michael Toft Nielsen, Anders Dodensig og Nico Lyksholm – tager udfordringen op.
Bordhockey.dk har konfronteret Bjarne Axelsen med udmeldingerne.


 


”Det er dejligt med ambitiøse spillere; det er netop det vi i dansk bordhockey har manglet i mange år, og det er helt tydeligt at netop dette hold er gået til opgaven med stor seriøsitet, så jeg håber de får bonus for anstrengelserne”, siger Bjarne Axelsen.


 


Han lægger dog heller ikke skjul på, at man har analyseret Talentholdet godt og hos Team DBHU Danmark taler man om den gyldne centimeter.
Hvad der menes med det vil holdkaptajnen dog ikke uddybe.


”Weekendens turnering bliver meget tæt og Berthram Allstars, der foruden kaptajn Berthram Jellesen tæller Nicolai Brix Hansen, William Peiris og Rose Augustinussen kan godt volde Talentholdet problemer”, siger Bjarne Axelsen.


Det forlyder også at Peter Clausen muligvis optræder her, hvilket dog ikke er endeligt bekræftet.


 


Undervurderes skal bestemt heller ikke Bodilsen Bordhockey med Mads og Victor Bodilsen.


Det forlyder fra pålidelig kilde at dette hold forstærkes med den tidligere DM-guldmedaljevinder for hold fra 2004 Vagn Kristoffersen, og desuden skulle Jørgen Jørgensen være købt fri fra karnevallet i Aalborg, så han også kan deltage.


 


Turneringen spilles på Søndergades Skole i Brønderslev.
1. holdkamp spilles kl. 10:00.
Semifinaler er kl. ca. 11:30, mens finalen er kl. ca. 12:00.