DBHU Generalforsamling 2018: Formandens beretning 2017

af | dec 13, 2017

DBHU Generalforsamling 2018
8. januar 2018 til 12. januar 2018 klokken 12:00.Formandens beretning 2017

af Bjarne Axelsen


Først en tak til alle, der har bidraget til arbejdet i dansk bordhockey i 2017, uanset om det har været til officielle turneringer under DBHU eller i andre sammenhænge.
Det har været et år med mange nye spillere, som har besøgt eller deltaget i bordhockeyturneringer i Danmark.
Tak til gode samarbejdspartnere i Viborg, Sønderborg, Haderslev og Herning for jeres måde at møde os på og jeres store hjælp.Resultater:

Hvad angår internationale resultater har 2017 været et udmærket år for DBHU.
Bjarne Axelsen vandt World Tour-guldmedaljer i Montreal, Edmonton og 
Denmark Open 2017 i Brønderslev samt sølv i Budapest Trophy 2017 i Ungarn, mens det blev til guld i veteranturneringer i Estland (Tallinn Cup 2017), Finland (Turku Open 2017) og medio december 2016 i Kharkiv, Ukraine.

Michael Toft Nielsen sikrede sig en flot 4. plads i World Touren i Montreal, Canada.
Det blev uheldigvis til en ren dansk semifinale mod Bjarne Axelsen.
Desuden blev Michael nummer 18 ud af 34 spillere ved VM 2017 i Superveterankategorien, som er for spillere over 50 år.

Nico L. Pedersen vandt sølv i Denmark Open 2017 (dansk world tour), mens det her blev til bronze til Anders Dodensig og Anette Engel.

Anette Engel blev nummer 8 i kvindekategorien ved VM 2017, ud af 23 spillere, og en imponerende nummer 11 i Norway Open 2017 (World Tour).

Dansk Mesterskab 2017 gav guld til Bjarne Axelsen foran Anders Dodensig og Anette Engel.

En stor tak til Haderslev Bibliotekerne for jeres store hjælp.
Her var det også skønt at se effekten af vores utraditionelle DM-system, som betød deltagelse fra Sjælland af Peter Madsen, der blev nummer 4 men var meget tæt på at vinde sin semifinale over Anders Dodensig, og Lasse Søby Kristensen, der tabte sin kvartfinale til Anette Engel.Aktiviteter i nærmeste fremtid:

DBHU gør hele tiden vores bedste for både at udvikle vores turneringer i Danmark samt sikre dansk deltagelse i udlandet.
Vi håber, at den vante skare af rutinerede spillere til internationale mesterskaber, bliver suppleret af et par unge spillere ved EM 2018 i Eskilstuna, Sverige.
Desuden glæder vi os meget til at fremvise bordhockey som sportsgren ved VM 2018 i ishockey, hvor DBHU vil være til stede under alle kampene i Herning.
Tak til DIU for invitationen.
Vi vil gøre vores yderste for at skabe fest omkring vores stand.
Desuden ville det kun være en bonus, hvis det skulle kaste noget mere af sig, for eksempel et par nye danske bordhockeyklubber – eller i det mindste nogle spillere.
Vi er stolte over at kunne fremvise vores sjove lille sportsgren ved Verdensmesterskaberne 2018 i ishockey.
Det er faktisk lidt stort, at et nationalt bordhockeyforbund får mulighed for dette.
Vi håber dette er startskuddet til en tradition, når der arrangeres verdensmesterskaber i ishockey.
Det kræver selvfølgelig, at de nationale bordhockeyforbund indgår forpligtende aftaler med de nationale ishockeyforbund, så begge parter får afstemt forventningerne.
Her vil DBHU gerne stille os til rådighed med hjælp og vejledning.DM 2019 Elite:

I 2018 skal DBHU beslutte, hvordan DM 2019 skal afholdes.
DBHU har gennem de seneste par år oplevet markant tilgang af nye bordhockeyspillere, specielt børn der er kommet til Danmark som flygtninge.
Vi ønsker at give disse spillere mulighed for at dygtiggøre sig indenfor vores sport – og samtidig få nogle gode oplevelser gennem vores sportsgren.
Da disse spillere har mulighed for – med midlertidig eller permanent opholdstilladelse – at deltage i Danske Mesterskaber, så er der muligvis behov for at udvide antallet af spillere, der kvalificerer sig til DM-slutspillet.
Dette er dog ikke den eneste grund.
Der er også sket en stigning i antallet af specielt unge spillere i Nordjylland, på grund af arrangeringen af skolemesterskaber i specielt Brønderslev Kommune.
Derfor vil der blive fremlagt et forslag om en mindre ændring af systemet for Dansk Mesterskab Elite, dog først med virkning fra 2019.
Forslaget omhandler muligheden for en kvalifikationsturnering i december 2018, hvorfra en større gruppe end nu kvalificerer sig til DM Elite.

Samme dag som kvalifikationsturneringen er sidste frist for at ansøge om et wildcard til det næstkommende DM Elite.
Muligheden for wildcard har været meget debatteret.
Når ordningen foreslås bibeholdt hænger det primært sammen med, at en spiller – der på grund af sygdom eller andre omstændigheder bliver forhindret i at deltage i kvalifikationsturneringen – efter forbundets mening fortsat skal have en chance for at søge om wildcard.
DBHU Bestyrelsen afgør fordelingen af wildcard.

Et wildcard vil typisk blive tildelt en person, der – hvis vedkommende havde deltaget i kvalifikationen – måtte formodes at kvalificere sig til slutspillet.
En ny spiller vil ikke få tildelt et wildcard til DM Elite.
En spiller der deltog i kvalifikationen uden at kvalificere sig kan heller ikke forvente at få tildelt et wildcard.

Med andre ord er et wildcard forbeholdt spillere, der blev forhindret i at deltage i kvalifikationen og derfor gik glip af en åbenlys chance for at kvalificere sig til DM Elite.
Ved vurderingen vil DBHU Bestyrelsen kigge på den pågældende spillers tidligere resultater i danske og udenlandske turneringer samt placering på ITHF World Ranking og DBHU Ranglisten – i forhold til de kvalificerede spillere.
Dette er dog et forslag, der skal behandles af DBHU Bestyrelsen, så i skrivende stund (mandag den 11/12 2017) er dette kun et forslag.N.B.

Slutteligt vil jeg sige tak til alle medlemmerne af DBHU Bestyrelsen samt personer der på anden vis har hjulpet Dansk Bordhockey Union.
Det være sig sponsorer, samarbejdspartnere, frivillige hjælpere, arrangører i Herning og Viborg samt praktiske medhjælpere under turneringerne.
Alt arbejde er vigtigt!
Det er vigtigt at have kompetente og neutrale mennesker til at træffe beslutninger i en bestyrelse, men lige så vigtigt er det at have personer til at transportere spil fra A til B før og efter en turnering.
En speciel tak til alle dem der lever efter mottoet “har man sagt A, må man også sige B”.
Det er altafgørende i enhver organisation at have mennesker, som man bare altid kan stole på – i enhver situation.

TAK!
Brønderslev
Mandag den 11. december 2017
Bjarne Axelsen