Danmarks præmiere: Landets første bordhockeyklub hører hjemme i Brønderslev

af | jan 23, 2004

Brønderslev, fredag den 23. januar 2004.

Fremad Eagles Bordhockey Brønderslev er navnet på landets første klub for bordhockeyentusiaster. Det er to gamle skolekammerater fra Skolegades Skole i Brønderslev Bjarne Axelsen og Peter Ørum, der er initiativtagere bag landets første klub.Sidstnævnte er bosiddende i Århus men har gennem et år taget flere ture til Brønderslev, hvor de to har trænet flittigt ved bordet og barslet med planerne om stiftelsen af Fremad Eagles. “En dag sad vi for sjov og snakkede om at stifte en klub, men morskaben blev pludselig til alvor efter et besøg på internettet, hvor vi erfarede at bordhockey faktisk er en etableret sportsgren i 19 lande, hvoraf Sverige er førende”, udtaler Bjarne Axelsen der er formand for Fremad Eagles.


Der findes både nordiske mesterskaber samt Europa Cup og verdensmesterskaber. Siden 1989 har der været afholdt VM i bordhockey, senest år 2003 i Zürich i Schweiz, hvor svenske Daniel Wallen skød sig til titlen som verdensmester.


“Navnet til klubben kom nærmest af sig selv”, udtaler Bjarne Axelsen. “Peter Ørum og jeg var enige om, at Brønderslev skulle med i navnet samt navnet på idrætsgrenen. Fremad opstod nærmest af sig selv midt i en vores kampe ved bordet og Eagles, som jo betyder ørn stammer fra vores logo, som er inspireret af ørnen på banegården i Brønderslev”, siger Bjarne Axelsen.


“Det er vores mål at udbrede kendskabet til denne idrætsgren både lokalt men også på landsplan, hvor vi arbejder med at stifte Dansk Bordhockey Union. Alle kan blive medlem af klubben for kr. 200 om året og vi planlægger at afvikle turneringer for alle medlemmer gennem hele det kommende år.


For os ville det være en drøm, hvis et par lokale sponsorer meldte sig til dette spændende projekt, da finansieringen foreløbig foregår for egen lomme.


Lokalemæssigt er vi også på begynderstadiet, da hidtidige turneringer er foregået på min private bopæl, hvilket selvfølgelig ikke er holdbart i længden”, siger Bjarne Axelsen.


Udover Bjarne Axelsen og Peter Ørum, der er formand og næstformand i foreningen er Lars Leen fra Frederikshavn kasserer i Fremad Eagles Bordhockey Brønderslev.