Berlin Open 2007: FACTS

af | apr 22, 2007

De tre nordjyske deltagere i World Tour-turneringen Berlin Open 2007 i bordhockey Michael Toft Nielsen, Bjarne Rytter og Bjarne Axelsen klarede sig alle ganske godt i den store turnering der havde deltagelse af spillere fra hele 14 nationer.

Bjarne Axelsen kvalificerede sig til A-gruppen for de 30 bedste spillere.
Michael Toft Nielsen og Bjarne Rytter spillede i B-gruppen om placeringerne 31 til 51.

I A-gruppen blev det til flere tilfredsstillende og tilmed overraskende resultater for Bjarne Axelsen.
Den dygtige tjekkiske spiller Jakub Sládek blev besejret med overraskende 8-3 mens det blev en sejr med cifrene 2-1 over Karel Konecny.
Desuden uafgjort 2-2 mod den senere finalist Petr Tmej.
Der var desuden meget nervepirrende kampe mod den tyske ven Tim Tigges fra Satyrion Berlin der blev besejret med knebne 3-2 og uafgjort 3-3 mod Gerrit Janssen fra Schlicktown Boyz Wilhelmshaven samt uafgjort 3-3 mod svenske Peter Stensmyr fra verdens bedste klub ud fra verdensranglisten BHK Möllan Rouge fra Sverige.
De forventede nederlag kom mod Lukas Turon, Michael Hvizd, Rickard Sjöstedt samt David Smid.

I B-gruppen klarede Michael Toft Nielsen sig godt.
I gruppen var der mange kampe som kunne vippe til begge sider.
Den endelige placering blev en 7. plads hvilket rakte til en samlet placering som nummer 37, hvilket med al sandsynlighed giver 326 points til verdensranglisten og dermed bliver Michael Toft Nielsens bedste turnering nogensinde.

Bjarne Rytter havde det vanskeligt i B-gruppen men imponerende var det at det i det hele taget blev til B-gruppen frem for C-gruppen.
Dette skyldes to virkelig vigtige sejre i indledende over Leon Lechner og Tonja Lechner fra Östrig.

I A-gruppen blev det for Bjarne Axelsens vedkommende til en placering som nummer 14, og da de 16 bedste ud af de 30 spillere i A-gruppen gik til play off gjaldt det ottendedelsfinale mod nummer 3 efter finalegruppen som var vinderen af Moskva Cup 2006 Michal Hvizd fra Tjekkiet.
Her var overmagten for stor og tjekken vandt med 4-2, 8-4, 5-2 og 6-1.

Dog lader det til – tolket ud fra grundige udregninger – at Berlin Open 2007 bliver Bjarne Axelsens bedste turnering med 689 points til verdensranglisten hvorved Copenhagen Grand Prix 2007 kun holdt en uge som bedste turnering med sine 684 points.

Turneringen blev dygtigt organiseret af Tim Tigges og mange andre gode folk fra den tyske hovedstad, som – i parentes – blev traverseret grundigt af de to spillere der fik points med sig hjem i en sen nattetime, hvor det bl.a. blev til et kig og passage under Brandenburger Tor, forbi Rigsdagen og gennem Berlins grundigt planlagte metro og Straßenbahnnet.