Axelsen vandt Copenhagen GP

af | maj 24, 2008

Bjarne Axelsen, Peter Mozhaev og Anders Dodensig fra Fremad Eagles – og den kommende spiller Jimmy Eklund fra Sverige – deltog lørdag i den traditionsrige danske turnering Copenhagen Grand Prix 2008 i Østerbrohuset i København.


På forhånd var Bjarne Axelsen spændt på turneringen eftersom det var den eneste danske traditionsrige turnering han endnu ikke havde vundet.
Det blev der lavet om på denne gang, men det holdt hårdt.

Bjarne Axelsen vandt indledende foran Rikard Sjöstedt og Jimmy Eklund.


I semifinalerne gjaldt det dermed Peter Mozhaev fra Rusland som i sin kvartfinale havde besejret den unge 13-årige Anders Dodensig som gjorde god modstand.

Faktisk vandt Anders Dodensig den tredje kamp med hele 7-3 og førte indtil to sekunder før tid med 4-3 i den 4. kamp men Peter Mozhaev fik udlignet og fremtvunget forlænget spillested på en skyffel.

Forlængelsen vandt Peter Mozhaev hvorefter han kunne trække sig sejrrigt ud af kvartfinalen med 3-1 i kampe.
Havde Anders Dodensig vundet dette opgør ville de to spillere være kommet ud i en 5. og afgørende kamp.


I semifinalerne vandt Bjarne Axelsen 3-0 i kampe over Peter Mozhaev, der ellers besejrede Bjarne Axelsen to gange i forbindelse med Budapest Open 2008 i Ungarn.
Cifrene blev 4-2, 4-0 og 4-1.

I den anden semifinale demonstrerede Jimmy Eklund stor klasse ved at besejre Rickard Sjöstedt med 0-7, 2-0, 4-1 og 2-0.


Finalen blev en ægte Alfred Hitchkock:

Bjarne Axelsen lagde ellers stærkt ud ved i tre meget forskellige kampe med forskellige afgørende våben at vinde 3-1, 5-0 og 3-1.
Herefter vågnede Jimmy Eklund op til dåd og kom stærkt tilbage med tre sejre i træk på 3-2, 3-1 og 3-2 efter forlængelse.
Herefter var alle muligheder åbne for en gigantisk opfuckning fra Bjarnes side men nerverne holdt og den sidste kamp blev vundet 3-0 på en centrifuge, en skyffel og en rokade.


Bjarne Axelsen udtaler:

“Sejren er af stor betydning for mig, da det var den eneste tilbageværende rigtige danske traditionsturnering jeg endnu ikke havde vundet”, siger Bjarne Axelsen til bordhockey.dk


“Jeg vil rangere sejren på højde med min fire sejre i Danish Masters, min forårssejr i Danish Open samt sejren i 2007 i Hamlet Cup, siger Bjarne Axelsen, der i den forbindelse også med glæde tænker tilbage på World Tour-bronze i Tallinn, World Tour-sølv i Schweiz, bronze i Tønsberg Open 2008 i Norge og sejren i European Challenge Tour i Schweiz i januar måned i en fantastisk sæson.


“Jeg kan ikke mindes jeg har spillet en sådan finale før.
Foran 3-0 i kampe hvorefter det alligevel ender i 7. kamp…
Et vanvittigt drama!”

“Jeg er ikke i tvivl om, at når jeg vandt denne bedst-af-7 i modsætning til kvartfinalen for en uge siden i Berlin Open 2008 skyldes det absolut topkvalitet på bordene samt en fair modstander.
Kampene mod Jimmy var utroligt taktiske – en spillestil som begge spillere mestrer og accepterer – hvorimod kampene mod tjekkiske Vaclav Pikl for en uge siden var præget af tuderi og klynk fra en modstander der med mange år på bagen og en placering i top-100 burde vide bedre.
Jeg er ikke et sekund i tvivl om at vi ser Jimmy Eklund i top-100 i løbet af sæson 2008/2009″, slutter Bjarne Axelsen.