Axelsen og Engel 12 og 20 i Swedish Masters

af | jan 4, 2014

Bordhockeyeliten til ITHF World Tour Big 6
Swedish Masters 2014 afholdes i Malmö


 


Referat fra dag 1, lørdag den 4. januar 2014:


På førstedagen af Swedish Masters 2014, som er en af verdens 6 største bordhockeyturneringer årligt på ITHF World Table Hockey Tour, lykkedes det samtlige tre danske deltagere at kvalificere sig til finaledivisionerne.
Bjarne Axelsen, der repræsenterer den slovenske klub 1&1, Anette Engel fra Fremad Eagles Bordhockey Brønderslev og Peter Madsen fra svenske BHK Möllan Rouge kvalificerede sig alle til stadiet for turneringens 44 bedste spillere.


Fra finaledivisionerne kvalificerede de 32 bedste af de 44 spillere sig til andendagen som består af play off, hvor spillerne mødes to og to.
Inden play off spilles der dog seedningsgrupper.


Nummer 1-4 fra hver af de to finaledivisioner mødes i en round robin (alle mod alle), hvor de spiller om seedningerne 1 til 8 inden play off.


Nummer 5-8 fra hver af finaledivisionerne mødes i seedningsgruppe 2, hvor de kæmper om seedningerne fra 9 til 16 inden play off.


Bjarne Axelsen blev nummer 7 i sin finaledivision, hvilket betyder at han inden play off søndag spiller om seedningerne 9 til 16.
Anette Engel blev nummer 10 i sin finaledivision, hvilket betyder hun inden play off spiller om seedningerne 17 til 24.
Peter Madsen blev nummer 18 i sin finaledivision, og dermed kvalificerer han sig ikke til play off men slutter som nummer 36 i Swedish Masters 2014.Referat fra dag 2, søndag den 5. januar 2014:


Bjarne Axelsen deltog på dag 2 i seedningsgruppe 2, hvor de 8 spillere spillede om seedningerne 9 til 16 inden play off.
I seedningsgruppe 2 blev Bjarne Axelsen nummer 4.


Anette Engel spillede med i seedningsgruppe 3, hvor spillerne kæmpede om seedningerne 17 til 24 inden play off.
I seedningsgruppe 3 blev Anette Engel nummer 2.


I play off skulle Bjarne Axelsen dermed som 12. seedet op mod 21. seedede Matti Månsson.
Bjarne Axelsen tabte et sløvt spillet første sæt med 3-4 men vandt derefter de efterfølgende 4 sæt med 6-0, 5-1, 5-1 og 4-3 efter forlængelse.


I ottendedelsfinalen tabte Bjarne Axelsen 0-4 i sæt til Andrey Voskoboynikov fra Rusland og sluttede dermed som nummer 12 i Swedish Masters 2014.


Anette Engel skulle som 18. seedet op mod den 15. seedede Rickard Sjöstedt og kæmpede sig frem til to sætsejre med tabte opgøret 2-4 i sæt med cifrene 1-2, 3-2 efter forlængelse, 0-5, 2-7, 2-1 og 0-6.


Desværre blev Anette Engel i den samlede stilling – ligesom 14 andre spillere – ramt af en ærgelig hændelse, som der tilsyneladende heller ikke i det internationale forbunds Eksekutiv Komité var tilstrækkelig vilje til at gøre noget ved, hvorfor Bjarne Axelsen har foreslået en ændring af turneringsregel 4.5 sendt til afstemning ved næste ITHF Generalforsamling.
Finn Fries – der var seedet 13 og skulle møde den 20. seedede Eric Norén som han under normale omstændigheder let ville kunne slå – trak sig inden sin play off mod Eric Norén, hvorved Eric Norén gik videre uden kamp.

Desuden var der ikke i ITHFs Eksekutiv Komité vilje til at degradere Finn Fries til 31. pladsen.

32. pladsen, som er placeringen til den dårligst placerede af taberne i første play off-runde, var nemlig allerede besat af en anden spiller der – trods kvalificering til andendagen af Swedish Masters 2014 – valgte ikke at stille op, nemlig Peter Stensmyr, som ikke engang stillede til start i 4. seedningsgruppe som han var kvalificeret til.


“Jeg håber de valgte ledere i ITHF og de nationale forbund er villige til i fremtiden at stemme for ændringer der i højere grad straffer spillere der ikke spiller den turnering færdig som de stiller op i.
Det er ærgeligt at en udvandring – uanset hvor god grunden er – rammer dem som det er ihvertfald ikke skal ramme, nemlig de der spiller turneringen færdig”, siger Bjarne Axelsen, der allerede har fremsat et ændringsforslag til turneringsregel 4.5.
Et ændringsforslag der skal straffe spillere der udvandrer inden en play off-runde ved at placere dem sidst af taberne i den pågældende play off-runde, akkurat som det for flere år siden blev besluttet at gøre i Danmark efter en lignende episode i en dansk turnering.


 


63 spillere i aktion ved Swedish Masters 2014 i Malmö
Turneringen blev afholdt i Baltiska Hallen
 


 


Peter Madsen (til højre) ved siden af verdensmester Atis Silis 


Anette Engel møder Peter Östlund fra Umeå HSS (Sverige) 


 


Malmö, Sverige, lørdag den 4. januar 2014
Bjarne Axelsen