4 X Guld i Friesen Cup 2009

af | okt 18, 2009


Fremad Eagles Bordhockey Brønderslev fik sit hidtil bedste udenlandske resultat med hele fire spillere i kvartfinalerne i Friesen Cup 2009 i Schortens ved Wilhelmshaven i Tyskland hvor den tyske udgave af European Challenge Tour 2009/2010 i bordhockey udspillede sig.


Den nordjyske klub havde hele 6 spillere – eller 100 procent – i ottendedelsfinalerne, hvor det dog blev til nederlag for Michael Toft Nielsen, der måtte se sig besejret af den forsvarende sølvvinder Gerrit Janssen fra Schlicktown Boyz.


Desuden tabte Nico Lyksholm et rent dansk og meget spændende opgør til Anette Engel med 2-3 i kampe efter føring på 2-0.Dermed var der linet op til 4 interessante dansk-tyske kvartfinaler.


Bjarne Axelsen – Frank Bruneske
Anders Dodensig – Rene Albers
Anette Engel – Gerrit Janssen
Nicolai Dahl Jeppesen – Tim Tigges


Det blev til 4 interessante kvartfinaler og for specielt to af kampenes vedkommende meget spændende kvartfinaler.


Anette Engel førte 2-1 i kampe mod Gerrit Janssen og Anders Dodensig var foran 2-0 i kampe mod Rene Albers men det lykkedes ikke at hive disse sejre hjem hvilket da også ville ha´ været temmelig overraskende men det var en kraftig gul advarselslampe der blinkede for tyskerne.


Nicolai Dahl Jeppesen leverede også en flot indsats mod den klogt spillende Tim Tigges, og her måtte Nicolai Dahl Jeppesen strække våben med 1-3 i kampe


Bjarne Axelsen vandt sin kvartfinale 3-0 i kampe over Frank Bruneske.Dermed blev semifinalerne en gentagelse af seminalerne fra 2008 mellem Bjarne Axelsen og Tim Tigges i den ene semifinale og Rene Albers og Gerrit Janssen i den anden.


Bjarne Axelsen og Tim Tigges kampe blev taktiske som altid med en overvægt til Bjarne Axelsen, der dog igen kom til skade med sin finger men blev tapet forsvarligt sammen af lægestaben i Fremad Eagles således han kunne fortsætte uden det store blodbad.


Efter 5 kampe havde Bjarne Axelsen sikret sig sejren med 4-1 i kampe.Den anden semifinale blev hyperspændende.

Gerrit Janssen førte 3-1 i kampe men tabte kamp 5 og 6 hvorved stillingen blev udlignet til 3-3 i kampe.


I den 7. kamp førte Gerrit Janssen 3-0 og 4-2 men fik ikke lukket leddet og Rene Albers kunne udligne til 4-4 mindre end 10 sekunder før tid.


Den forlængede spilletid blev langvarig men til sidst scorede Rene Albers det afgørende mål og kunne dermed kvalificere sig til finalen mod Bjarne Axelsen.

Med sejren til Rene Albers blev finalen en gentagelse af finalen fra 2006 hvor Rene Albers vandt Friesen Cup.
Desuden betød det at Friesen Cup for første gang nogensinde i turneringens 8-årige historie ville blive vundet for 2. gang af en spiller, idet Bjarne Axelsen jo vandt turneringen i 2008.Finalen startede med Rene Albers i den dominerende rolle.

Han vandt sikkert den første finale 4-1.
Bjarne Axelsen kom bedst fra start i den anden kamp og scorede til 1-0 på en dyb skyffel og afgjorde kampen til 2-0.


I den tredje kamp begyndte spillet for alvor at fungere for Bjarne Axelsen der bl.a. scorede en Valla til 4-0 i kampen som sluttede 4-1.


I den fjerde kamp fungerede alt for Bjarne Axelsen.
Kampen blev vundet 6-1 med meget varieret spil bl.a. et mål fra venstre back fra en position bag egen mållinje.


Kamp 5 blev en anelse mere taktisk præget men en sejr til Bjarne Axelsen på 2-1 efter føring på 2-0.
Dermed kunne Bjarne Axelsen som den første nogensinde i turneringens historie sikre sig sejren i Friesen Cup for anden gang.


Turneringen var lang.
Der blev spillet en dobbelt Round Robin + holdkonkurrence + play off.


Dermed sluttede turneringen ca. 23:30 men det var igen en fed oplevelse og godt organiseret af de engagerede mennesker i klubberne Schlicktown Boyz og VfP Friesland.

Alle 6 ørne var enige om at de var klar til at komme til et nyt friesisk bordhockeyrendezvous i Friesland i 2010.


Desuden blev der igen arrangeret holdkonkurrence.
Fremad Eagles 1 bestod af Bjarne Axelsen, Anette Engel og Nico Lyksholm mens Eagles 2 bestod af Nicolai Dahl Jeppesen, Anders Dodensig og Michael Toft Nielsen.
Efter gode indledende runder blev Eagles 1 sikre vindere af den ene gruppe mens Eagles 2 blev to i den anden gruppe.

Dermed mødtes de to hold fra Fremad Eagles i den ene semifinale.
Her vandt Eagles 1 sikkert 8-0.


I finalen blev modstanderen VfP Friesland med Rene Albers, Christian Aden og Volker Aden.

I starten af finalen lignede det ikke en sejr til ørnene eftersom Bjarne Axelsen tabte til Christian Aden, men heldigvis spillede Anette Engel uafgjort mod Rene Albers mens Nico Lyksholm besejrede Volker Aden.
Dermed var stillingen 1-1 efter 1. spilleomgang.

I 2. spillerunde vandt Bjarne Axelsen og Anette Engel over hhv. Volker Aden og Christian Aden, mens Nico Lyksholm blev besejret af Rene Albers – VfP Frieslands førstemand.

Inden sidste spillerunde førte Fremad Eagles dermed 3-2
I 3. og afgørende spillerunde kunne Fremad Eagles nøjes med 3 uafgjorte eller eventuelt 1 sejr, 1 uafgjort og 1 nederlag.
Det lod ørnene sig dog ikke nøjes med.
Alle tre spillere vandt!

Dermed kunne de tre ørne og hepperne fra andetholdet triumferende strække armene i vejret og juble over sejren på samlede 6-2!!


På denne vis blev dagen komplet for de seks deltagende spillere fra den nordjyske bordhockeyklub.Dameklassen blev endnu engang vundet af Anette Engel foran Anne-Katrin Holz fra Tyskland.

Nicolai Dahl Jeppesen vandt for andet år i træk ungdomskonkurrencen.
Sølvet gik til Anders Dodensig og bronzen til Nico Lyksholm.


Nedenfor foto af de tre vindere af holdkonkurrencen.