2009 i Fremad Eagles

af | dec 29, 2009

Endnu et år er gået i Fremad Eagles Bordhockey.

Sidste turnering i 2009 blev spillet lørdag den 27. december i form af Danish Masters 2009, som samtidig var den 6. udgave af den turnering som indledte serien DBHU Grand Prix tilbage i december 2004 med den første turnering spillet i Danmark efter udenlandske principper med indledende Round Robin og derefter play off.


 


Dengang spillede vi ganske vist kun bedst af 5 kampe i eliteklassen, hvilket dog stadigvæk praktiseres af og til i specielle kategorier eller mindre turneringer i Danmark.


 


De eneste to spillere der nu har deltaget i samtlige 6 udgaver af turneringen, Bjarne Axelsen og Michael Toft Nielsen, spillede såmænd kvartfinale i 2004…….

Begge spilleres første rigtige play off i en national rankingturnering.


 Danish Masters har på glimrende vis illustreret hvad der har rørt sig i dansk bordhockey.
Samtidig har det været turneringen hvor man har set store favoritter falde før den finale, som de så inderligt havde ønsket at deltage i.


 


I 2004 og 2005 var det Peter Ørum, som begge gange blev besejret i kvartfinalerne af Mathias Langbak, der dog selv begge gange senere blev besejret i semifinalerne af Lasse Penning i 2004 og Jan Berggren Jensen i 2005.


Det skete også i 2006 men først i forlænget spilletid i den afgørende kamp af Bjarne Axelsen, der afgjorde kampen på en centerfinte.
I 2006 nåede Peter Ørum til gengæld finalen med sejr over Peter Madsen på 3-0 i kampe i semifinalerne.
I finalen tabte Peter Ørum 2-4 i kampe til Bjarne Axelsen.I 2007 nåede Mathias Langbak til gengæld hele vejen til finalen i et år som ellers var blevet præget af Anette Engel, der for alvor havde spillet sig ind på scenen, men en sejr i indledende runde til Anders Dodensig betød at Bjarne Axelsen og Anette Engel skulle mødes i semifinalerne, da Anders Dodensig valgte Mathias Langbak, som man dengang kunne i semifinalerne.


 I 2008 havde ingen nok ventet at netop Nico Lyksholm ville besejre Nicolai Dahl Jeppesen, Anette Engel og Peter Madsen i play off og derefter sikre sig sølv efter nederlag i finalen til Bjarne Axelsen, men det var lige præcis hvad der skete.I 2009 måtte selvsamme Nico Lyksholm se sig slået af den senere bronzevinder Anders Dodensig i kvartfinalerne, mens Anette Engel for hvem 2009 ellers ikke har været det bedste år derimod spillede sig i finalen med sejre i kvartfinale og semifinale over to af dem der endnu ikke har spillet finale i Danish Masters Michael Toft Nielsen og Nicolai Dahl Jeppesen.

Til gengæld har Michael Toft Nielsen samme dag som Danish Masters i 2008 og 2009 vundet DM for veteraner mens Nicolai Dahl Jeppesen har vundet ungdomsklassen i Danish Masters i netop 2008 og 2009.


 Alt dette er herlig statistik.


 År 2009 har mere end noget andet år været præget af den samme vinder i samtlige turneringer tilhørende DBHU Grand Prix, nemlig Bjarne Axelsen, der desuden i 2009 sikrede sig 4 sejre på ITHF World Tour i USA og Canada samt sølv i Slovenien og bronze i Schweiz.


 Fra ungdomssiden har der været hele 4 forskellige deltagere i elitefinalerne.

Nico Lyksholm, Berthram Jellesen, Anders Dodensig og Nicolai Dahl Jeppesen.
Anders Dodensig brød således den onde cirkel da han lørdag den 19. september spillede sig i finalen af turneringen Danish Challenge 2009.
Nicolai Dahl Jeppesen fik sin første finale siden Rebild Grand Prix 2008, da han lørdag den 31. oktober spillede sig i finalen af Coppa Angela 2009.
Nico Lyksholm spillede finale i både Nytårs Cup 2009 og Påske Cup 2009.
Berthram Jellesen var måske i virkeligheden den største overraskelse:
Lørdag den 2. maj 2009 overraskede han alt og alle med finale i Sommer Cup 2009 på sin fødselsdag.
Det kan man da kalde en præstation.


 Ellers har 2009 været året der har budt på en masse nye talenter.
Spillere der har et stort arbejde foran sig hvis de skal nå niveauet som de førnævnte spillere har men spillere der bestemt har potentialet.

Victor Løth Bodilsen, Mads Bodilsen, Jørgen Jørgensen, Peter Clausen, Rose Augustinussen, Cecilie Lyksholm, Emilie Lyksholm – bare for at nævne nogle af dem der har gjort det fornuftigt i DBHU Grand Prix – men også comebackdrengene Mick Poulsen og Alexander Dunnigan har senest i Danish Masters 2009 vist de stadig har en bordhockeyspiller gemt i sig med kvartfinaledeltagelse i den pågældende turnering, endda for Alexanders vedkommende med sejr dér forinden i ottendedelsfinalerne højst overraskende over Berthram Jellesen.


 


Jo; niveauet er tæt og en spiller der spiller finale i maj skal ikke være sikker på at kunne komme i kvartfinalerne i december.


Af de lidt ældre men dygtige spillere er Anette Engel og Michael Toft Nielsen jo altid stabile, men det er også herligt at have de rutinerede Kenneth Nielsen og Carsten Nielsen i deltagerstaben da de med deres anderledes spillestil virkelig kan bidrage med noget anderledes bordhockey, og til Nordjyske Mesterskaber 2009 viste Carsten Nielsen jo, at han på daværende tidspunkt var landets bedste veteran.


Ærgeligt han ikke stillede op til kamp med Michael Toft Nielsen i DM for veteraner 2009.


 


Det har også for de mange ørne været glædeligt at få besøg fra både syd og øst af Bjarne Rytter Sørensen fra Black Ravens og Peter Madsen fra Global Ishockey.


At spille turnering hos ørnene kan være en anderledes oplevelse, da Fremad Eagles jo – indrømmet – er både en eliteklub samt lidt af en forstærket ungdomsklub, og det har jo nok af og til sin afsmittende virkning på stemningen på godt og ondt.


Der vises begejstring, hvilket er herligt livsbekræftende, men selvfølgelig også nogle gange det modsatte når det ikke går så godt.
Søren Lerby og hans ”Fodbold er ikke for de stumme” passer så glimrende på ånden i Fremad Eagles Bordhockey Brønderslev.


 


 


I klubben vil vi bestræbe os på at fortsætte vores aktive arbejde for udviklingen af både eliten og bredden i dansk bordhockey og samtidig byde alle velkomne til at gæste vores turneringer.Vi mener det alvorligt med bordhockey, og vores største ønske for 2010 er at der måtte dukke 4-5 klubber op med en lige så fanatisk indfaldsvinkel til sporten.
Mindre kan dog også gøre det.


 


 

Hermed ønskes alle bordhockeyfreaks, venner, bekendte og samarbejdspartnere et godt nytår.